Overslaan en ga direct naar de inhoud

3 x hoteltips in Rotterdam

Tiny Houses in Rotterdam.
Tiny Houses in Rotterdam.

Heb jij een stedentrip naar Rotterdam op de planning staan? Dat komt goed uit. Geniet van Museum Boijmans van Beuningen, de Markthal en de hotels die de stad te bieden heeft.

Rotterdam leeft en bruist. Woningen worden gebouwd volgens de nieuwste concepten en de mix van oud en nieuw geeft Rotterdam een eigen gezicht.

Hotel New York
Wanneer je Hotel New York binnenstapt voel je de nostalgie. Het hotel is namelijk gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn op de kop van Zuid. Waar vroeger duizenden landverhuizers vol hoop op een beter leven vertrokken naar Noord-Amerika. Tegenwoordig kun je er overnachten, drinken, eten en worden er evenementen georganiseerd. Op de begane grond bevindt zich het cafe-restaurant. Door de brede a la carte menukaart kan je hier simpel of juist uitgebreid eten. Van ontbijt tot diner, in alle prijsklassen. De inrichting, waaronder stoere scheepselementen, refereert naar de geschiedenis van het pand en geeft een gemoedelijke en ongedwongen sfeer.

Hier boek je het hotel

Hotel New York.
Hotel New York.

Hotel Pincoffs 
Hotel Pincoffs is een bekroond boutiquehotel in het hart van Rotterdam met een warme en persoonlijke sfeer. Dit komt mede doordat het gevestigd is in een rijksmonument uit 1879. Binnen vind je een mix van monumentale details, design, antiek en fotografie. De kamers bieden een prachtig uitzicht over de rivier, de bruggen en de skyline van Rotterdam. 

Hier boek je het hotel

Hotel Pincoffs.
Hotel Pincoffs.

Tiny Houses
Wikkelboats zijn Tiny Houseboats welke multifunctioneel en duurzaam zijn ingericht. Je kunt er heerlijk tot rust komen, overnachten en zelfs vergaderen. De bovenzijde van de boot is gewikkeld in 24 lagen golfkarton waardoor de boot niet alleen heel licht is, maar ook goed geïsoleerd. Kortom een comfortabele en unieke manier om te overnachten op het water in Rotterdam. 

Hier boek je het hotel

Tiny Houses.
Tiny Houses.

Fotografie: Ester Gebuis

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

Meer reisinspiratie? Lees dan Residence Traveller. Vanaf 30 juni is de eerste editie uit boordevol reisinspiratie. Hier lees je er alles over. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top