Overslaan en ga direct naar de inhoud

Trend: zo creëer je een industriële sfeer in je woning

Foto: Serena Eller/Vega MG voor Residence 9, 2021.
Foto: Serena Eller/Vega MG voor Residence 9, 2021.

De industriële stijl is al een tijdje populair, maar hoe creëer je zelf nou een woning met deze stijl? Wij leggen uit wat de industriële stijl inhoudt en welke items jij kan halen om de industriële sfeer in huis te halen.

De industriële stijl komt uit New York. Oude fabrieken werden niet meer gebruikt. Daarom werden ze omgebouwd tot tijdelijke appartementen, ook wel lofts. De ruimtes waren groot en hadden een hoog plafond. Omdat de woningen in een oude fabriek zaten, was het niet ongebruikelijk dat er buizen door de kamers heen liepen.  

Veelgebruikte materialen 
De muren waren vaak van beton of baksteen. Voor objecten werd er gekozen voor hout. Dit werd in veel dingen verwerkt, zoals tafels en kasten. Het hout zorgde voor een warmere sfeer in de iets wat kille ruimte. Ook staal en metaal werd veel gebruikt. Een metalen lamp was bijvoorbeeld niet te missen in een loft. Metalen kasten werden meer gebruikt en in de stoelen en tafels zag je ook steeds meer metaal komen. In de banken en stoelen werd leer populair.  

Gebruik van kleuren
De ruimtes hadden een robuuste en ruwe uitstraling. Je zag dat in meubels en accessoires een kleurthema ontstond, met voornamelijk de kleuren bruin, groen, cognac, zwart, wit en grijs. Het bruin kwam veel terug in het leer of hout. Groen en cognac werden meer gebruikt voor accessoires. Zwart werd voornamelijk gebruikt in de metalen afwerkingen. Wit kwam vaker voor op de muren en grijs kwam in het beton terug.  

Hier shop je interieuritems voor een industriële look:

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Eline Staal

Back to top