Overslaan en ga direct naar de inhoud

Interieurtips voor de zolderkamer


Bekijk ook tips voor een klein appartement.

Tip 1: Houd rekening met lichtinval


Een zolderkamer gaat vaak gepaard met weinig lichtinval. Daarnaast laten de schuine wanden van de zolder de ruimte kleiner lijken. Er zijn verschillende oplossingen voor dit probleem. Zo kun je extra ramen of een dakkapel laten zetten. Hierdoor zal er meer licht de kamer binnenvallen. Bij het plaatsten van een grote dakkapel is de schuine wand ook gedeeltelijk verdwenen en ontstaat er extra ruimte. Aan deze verbouwing hangt wel een prijskaartje. Wat ook al bijzonder veel effect heeft is het kiezen voor een lichte kleur aan de muur en op de vloer. Pas wel op: wit kan onpersoonlijk aanvoelen. Combineer het daarom met natuurlijke materialen en kleurtinten. Een aantal felgekleurde eyecatchers doen ook wonderen.



Tip 2: Houd je niet in


Veel mensen hebben de neiging de zolder over te slaan bij het inrichten van hun huis. Dit terwijl de zolderkamer juist een grote verrassing kan zijn. Het kan zelfs dienen als extra badkamer, keuken, slaapkamer of complete zitkamer. Dus heb je behoefte aan een extra zitkamer, laat je dan niet weerhouden! Als je een zolderkamer tot je beschikking hebt is het zonde om deze ruimte niet praktisch te benutten.



Tip 3: Maak optimaal gebruik van de ruimte


Schuine wanden zorgen voor rare hoeken, waardoor je meubels meestal niet makkelijk kwijt kunt. Hoewel het schuine dak vele nadelen heeft, kan het heel effectief zijn. Laat bijvoorbeeld een boekenkast op maat maken of creëer een ware walk in closet. Liever niet je spullen in het oog? Dan zijn schuifwanden een goede tip. Maak daarnaast gebruik van de balken als die zichtbaar zijn. Zo kun je er een hangmat of schommel ophangen. Speels en comfortabel. Tip: Laat de zolderkamer goed isoleren. Tijdens zomerse dagen kan het erg warm worden op de zolder.



Beelden: dailydreamdecor.com, studdedheartsblog.tumblr.com, buzzfeed.com, bloglovin.com, thelittlemonastery.be, fromgreenwich.tumblr.com, houseandgarden.co.uk, myscandinavianhome.blogspot.se, ladolcevitablog.com, theultralinx.com, homedit.com, designmanifest.com, planete-deco.fr, bloodandchampagne.com

Meer tips op Residence.nl
- Klein appartement inrichten
- 5 tips voor een Scandinavisch interieur

Back to top