Overslaan en ga direct naar de inhoud

Top 5: Films met topinterieurs


1. Coco ChanelHet Parijse appartement van de meest bekende mademoiselle was op-en-top Parijse chic. Een hoofdrol voor zwart en wit, net als veel van haar bekende ontwerpen. Verwacht hier kristallen kandelaren, klassieke spiegels en luxe stoffen en tegels, afgewisseld met weelderige kunst.

2. The Great GatsbyHet is niet alleen Leo die de show steelt in de waanzinnige creatie van regisseur Baz Luhrmann. The Great Gatsby is volledig gevuld met over-the-top interieurs en grootste feesten met fantastisch geklede flappergirls uit de jaren twintig. De styling van dit inspirerende kunstwerk komt van de Australische Catherine Martin, die interieur en mode-styling tot kunst verheven heeft.

3. De serie HannibalIn de serie Hannibal is het de Deense top-acteur Mads Mikkelson die, altijd in driedelig pak zijn lugubere praktijken met de kijker deelt. Wie tussen het gruwelen door nog tijd heeft een blik te werpen op zijn huis en kantoor, die veelvuldig in beeld komen, ontdekt dat het monster een verfijnde smaak voor interieur, kleur en compositie bezit.

4. A single manDe eerste film van Tom Ford A single man verscheen in 2009 in de bioscopen. Wat anders mag je verwachten van een groot fashion designer als Ford. Hij koos voor een Mad men-stijl uit de jaren vijftig, met het geliefde mid century chic, vol warm, donkerbruin hout en een sfeervolle setting.

5. AtonementWie de stijl van Versailles weet te waarderen zal genieten van de film Atonement, die in 2007 onder regie van Joe Wright en met Keira Knightley in een glansrijke hoofdrol. Zowel interieurs als kostuums zijn een genot voor het oog en een rijke inspiratiebron voor diegenen die ooit nog een paleis wensen te bewonen.

Je eigen thuisbioscoop


Voor velen is een avondje op de bank met een goede film ideale ontspanning na een drukke dag. Het is dan ook niet verwonderlijk dat on-demand video steeds populairder wordt. Doordat er flexibele abonnementen worden aangeboden, kijk je tegenwoordig naar duizenden films en series, waar en wanneer je maar wilt. Nog meer luxe creëer je met je eigen thuisbioscoop, die je in je eigen stijl inricht.


Back to top