Overslaan en ga direct naar de inhoud

3 tips voor een stijlvolle badkamerTip 1: Werk met planten in de badkamer


Planten brengen een interieur tot leven. Toch wordt de badkamer vaak overgeslagen. Dit terwijl de ruimte uiterst geschikt is voor wat groen. Ze zorgen voor een exotisch effect, vooral als de rest van de badkamer ingetogen kleuren bevat. In de badkamer zijn vooral tropische planten geschikt, deze houden van vocht, schaduw en hoge temperaturen. Het is wel belangrijk dat er af en toe licht binnenvalt, anders houden de planten het niet lang vol. Voorbeelden van geschikte, tropische planten zijn: krulvaren, aloë vera, graslelie, parapluplant en bamboe. Kies je favoriet en creëer een subtropisch plantenparadijs!
Tip 2: Creëer je eigen thuisspa


Ben jij gek op badderen en spendeer je wekelijks uren in de badkamer? Dan is een thuisspa geen overbodige luxe. Er zijn oneindig veel badkamerstijlen; van urban chic tot modern. Oriënteer je goed voordat je beslissingen maakt. De Scandinavische, minimalistische look zien we tegenwoordig veel terug in de badkamer, hout en wit sanitair vormen hierbij de basis. Ook de betonlook is een nieuw leven in geblazen. Hiermee kun je een mysterieuze grottenlook maken. Gekleurde Marokkaanse tegels of mozaïek fleuren het geheel op. Heb je een majestueus uitzicht vanuit de badkamer? Benadruk dit dan met een groot raam en droom weg terwijl je baddert. Laat het scrubben, smeren en stomen beginnen!
Tip 3: Kies een kleur die bij je past


Op de een of andere manier is de badkamer vaak ingetogen van kleur. Witte en grijze tinten vormen vaak de basis, maar de kleur bepaald in elke ruimte de sfeer. Wees daarom niet bang voor een tipje kleur. Er zijn ontelbaar veel manieren om kleur in de badkamer toe te passen. De echte waaghals gaat voor een gekleurde muur, vloer of zelfs felgekleurd bad, maar je kunt kleur ook subtiel toevoegen met accessoires. Zoete kleuren, zoals roze, creëren een ruimtelijk zicht. Kies voor warme kleuren als je de badkamer wat intiemer wilt laten lijken. De kleur koper is een aanrader; chique en stoer tegelijk.


Veelgemaakte fouten


Denk bij het inrichten van de badkamer goed na over bepaalde keuzes. Een gladde vloer in de badkamer is een veelgemaakte fout. Glimmende tegels en gepolijste vloeren creëren een luxe uitstraling, maar kunnen voor heel wat ongelukken zorgen. Anti-slip vloeren, houten vloeren, kiezeltegels en ongeglazuurde tegels zijn niet glad. Gaat je voorkeur toch uit naar glimmende tegels? Kies dan voor een wand met glanzend tegels. Meer fouten in de badkamer.

Beelden: pinterest.com, ohhappyday.com, cocokelly.com, japanesetrash.com, westcountryshutters.co.uk, lushome.com, homedesignboard.com, archdaily.com, feedly.com, cdn.decoist.com, buzzfeed.com

Back to top