Overslaan en ga direct naar de inhoud

Binnenkijken: Eclectisch met een Amerikaans sausje


New York Loft stijl


Alles in het appartement is gerenoveerd. Van de vloeren tot de plafonds en van de badkamer tot de keuken. ‘Het was een hele uitdaging, maar zo’n leuk proces en goede leerervaring’, vertelt de bewoonster Sara Cooper. De klassieke wanden zijn in tact gehouden. Voor een warm en comfortabel geheel koos Cooper voor visgraat vloeren. Veel kasten kregen goudkleurige knoppen of handvaten. Daarnaast gebruikt Cooper veel metaalkleuren en hout.
De zitkamer is geïnspireerd op de New York loftstijl. Het is in een open setting ingericht, waardoor de ruimte intiem en gezellig is. Een aantal jaar geleden wilde Cooper de muren in de zitkamer grijs verven. De stylist bedacht zich toen een goede vriendin opmerkte dat de witte muren modern en fris overkomen, wat juist goed bij de stijl past. Het meubilair is een mix van op maat gemaakte meubels en vintage stukken. De met koeienhuid beklede fauteuil fungeert als eyecatcher in de ruimte.
Hollywood vibes


Het appartement bevat een ware collectie moderne kunst. De kunstwerken zijn funky en eigenzinnig. ‘We hebben werken hangen van Marilyn Minter, Damien Hirst en graffiti kunstenaar Jason Woodside’, legt Cooper uit. De smalle hal tussen de slaapkamers en de zitkamer is behangen met een gedurfd patroon. ‘De palmbladeren maken mij elke keer zo blij. Het verveelt nooit. Vooral het contrast met de zwarte lak op de deuren vind ik erg mooi’, vertelt Cooper enthousiast.
Cooper is gek op meubels uit de jaren zeventig. ‘De eettafel was mijn laatste grote aankoop en was het laatste stukje van de puzzel. Ik zag dit groene, marmeren blad en werd op slag verliefd. We ontwierpen het gouden onderstel zelf.’ In de badkamer gebruikt Cooper ook chique materialen, zoals marmer en messing. ‘Ik wilde een zen spa badkamer creëren, waarin ik volledig tot rust kan komen.’

Het appartement bevat dus een beetje van het oude Hollywood, een scheutje art deco en een vleugje van de vooroorlogse Upper East Side charme. Ze combineert klassieke kenmerken, zoals visgraat en lijstwerk, met rock-'n-roll-elementen, zoals messing, opvallende kunst, vintage verlichting en moderne klassiekers.


Tekst: Jackie Oomen
Bron: Domainehome.com

Back to top