Overslaan en ga direct naar de inhoud

Upgrade je huis in een uur


Tip 1. Voeg één nieuw element toe


Met slechts één nieuw meubelstuk of accessoire kun je al heel wat bereiken. Blaas je interieur letterlijk nieuw leven in met een grote plant. Een ideale oplossing voor een lege hoek. Liever een eyecatcher in huis halen? Een vloerkleed creëert sfeer. Laat je voorlichten, ga op pad en kies een vloerkleed dat bij je past. Denk goed na over de kleur, het patroon en de textuur van het vloerkleed. Fleur een ingetogen interieur op met een kleurrijk kleed of creëer een luxe gevoel met een stijlvol, hoogpolig kleed.



Tip 2. Verplaats je meubels


Ook met bestaande meubels of accessoires kun je al veel bereiken. Waarschijnlijk bevinden je lampen zich al een hele tijd op dezelfde plaats, zonde! Speel met de elementen die je hebt. Verplaats bijvoorbeeld de lamp uit de slaapkamer naar de woonkamer, of andersom en verplaats de vloerlamp van de ene kant van de kamer naar de andere. De ruimte zal meteen anders aanvoelen. Ook met kunst is dit een goede optie. Haal bijvoorbeeld het kunstwerk uit de hal naar de woonkamer of hang alle kunstwerken bij elkaar als een soort collage. Tip: Verwissel de inhoud van fotolijsten door nieuwe foto’s of printjes. Dit wordt snel vergeten. Bestaande items zullen dan weer als nieuw aanvoelen.



Tip 3. Zoek een goede balans


Ga na of er een goede balans is tussen meubels en accessoires. Een ruimte gevuld met te veel grote meubels oogt vaak kleiner dan de ruimte daadwerkelijk is. Dit kan al snel voorkomen worden door de grootste meubelstukken op een plek te zetten waar verder niet veel meubilair staat. Een grote hoek kan bijvoorbeeld goed als zitruimte gebruik worden, maar stop niet alle meubels in die hoek als het niet past. Let op: alleen maar kleine meubels is ook geen aanrader. Juist in een redelijk kleine kamer kan een grote zitbank goed tot zijn recht komen.



Tip 4. Opruimen en poetsen


Deze tip mag in een huis-upgrade niet ontbreken. Een schoon huis is een gelukkig thuis. Ruim daarom je huis op en maak alles goed schoon. Vergeet niet de plinten, de deuren, vensterbanken en accessoires af te nemen. Een spiegel is immers niet zo handig als het bedekt is met stof. Ook de keuken is een plek waar het vaak rommelig is. Keukengerei, apparaten en kruiden kunnen het hele aanrecht blokkeren. Neem daarom de tijd om te kijken wat je echt nodig hebt op het aanrecht en wat je weg kunt stoppen in keukenkastjes. Je went snel aan producten of apparaten die op het aanrecht staan, maar vaak zijn veel elementen niet dagelijks nodig. Deze kleine verandering helpt enorm.



Beelden: Pinterest.com, Gillesetboissier.com
Bron: Domainehome.com

Back to top