Overslaan en ga direct naar de inhoud

5 tips voor een stoere keuken


Onderzoek van Maggi in 2015 liet ons weten dat mannen ongeveer 38% van de maaltijden koken. Ze koken steeds vaker en vinden het bovendien leuker: gemiddeld doen ze langer over het bereiden van een maaltijd en maken ze er meer werk van. Ze houden zich niet zo strak aan recepten en trekken hun eigen plan. Voor wat experimenteren op kookgebied is een ding heel belangrijk: de juiste keuken en goed materiaal. Doordat steeds meer mannen de keuken in trekken zie je ook het ontwerp en de materialen van keukens veranderen. De stoere en mannelijke keuken is in!

Praktisch en robuust


Nu mannen steeds meer in de keuken te vinden zijn, bemoeien ze zich ook meer met de inrichting van de keuken. Robuuste en stoere materialen zijn daardoor in opkomst. Denk aan beton, cortenstaal, ruw hout en donkere kleuren. Vooral het werkblad kan hierin een blikvanger zijn, maar dan moet het wel tegen een stootje kunnen. Dekton is ideaal als werkbladmateriaal of tegen de wand, want het is zeer geschikt voor wilde kookexperimenten. Het is vlekbestendig en hittebestendig, dus een hete pan direct van het vuur erop zetten kan geen kwaad. Er kan gewerkt worden en dat is belangrijk. De werkbladen van Dekton kunnen tegen vorst en dooi, dus ook voor de buitenkeuken is het zeer geschikt.
5 tips voor een mannelijke keuken


  • een betonnen vloer
  • donkere keukenkasten - antraciet, matzwart en donkerblauw zijn in opkomst
  • een robuust, slijtvast werkblad - bijvoorbeeld Dekton
  • houten en stalen accessoires zoals een groot hakblok of een magneet om professionele messen te etaleren
  • voor de ultieme mannelijke keuken integreer je een gril, Big Green Egg of Teppanyaki in de keuken om vlees op professionele wijze te kunnen roosteren


Zien?


Wil je Dekton met eigen ogen bekijken en zien welke uitvoeringen er mogelijk zijn? Het materiaal wordt geproduceerd door Cosentino en in een Cosentino Elite store kun je de materialen bekijken. Je kunt ook stalen thuis bezorgd krijgen. Kies je favorieten op www.dekton.nl, mail je keuzes naar info.nl@cosentino.com onder vermelding van Residence, dan krijg je de stalen gratis thuisbezorgd.Ook ideaal voor de buitenkeuken want Dekton is bestand tegen vorst en dooi.


Sponsored story voor Cosentino.

Lees ook: top 6 fouten in uw keuken >>
Tips voor een perfect keukeneiland >>Back to top