Overslaan en ga direct naar de inhoud

Het hart van het huis


Een geordend aanrecht is soms lastig als je je favoriete tools binnen handbereik wilt houden. Maak ruimte door bijvoorbeeld de hoogte in de te gaan en je kruiden in een rekje te zetten. Je mooiste kookboeken kan je kwijt in een draadstalen mandje. De muren kunnen ook helpen bij het vrijmaken van je aanrecht. Plaats een metalen raster op een handige plek en hang je keukenaccessoires op zodat je er wel makkelijk bij kan.Foto's: links via norahnguyen.com, rechts via myparadissi.com

De heilige drie-eenheid


De keuken kan worden gezien als een volwaardige werkplek. Hoe beter de inrichting, hoe minder afstanden je moet lopen en dit zorgt weer voor het gemakkelijk uitoefenen van je kookkunsten. In een perfect ergonomische keuken ligt de opgetelde afstand tussen het fornuis, de gootsteen en de koelkast tussen de 6 en 8 meter.

Kill your darlings


Potten en pannen die je regelmatig gebruikt kan je opbergen in de keukenkastjes. Past het niet meer? Dan wordt het misschien tijd om met een kritisch oog naar je inboedel te kijken en een andere bestemming te zoeken voor je keukengerei. Marie Kondo is opruimkoningin pur sang en weet hier wel raad mee. Haar methode is eigenlijk vrij simpel: weggooien of opbergen, nadat je bij elk object jezelf de vraag hebt gesteld ‘geeft dit mij een blij gevoel?’ Op deze manier blijft je keuken tijdens de feestdagen het gezellige centrum van je huis, maar heb je ook ruimte voor je culinaire kunsten!

De foto’s hieronder geven inspiratie voor een gezellige en tegelijkertijd geordende keuken waar tijdens kerst samen wordt gekookt, stiekem geproefd van het toetje en achteraf wordt opgeruimd.De Mono van Piet Boon Kitchen is een ongewone eyecatcher en daarmee een rijke toevoeging aan elk interieur. Door zijn eenvoudige en karakteristieke vorm creëert de luxe Mono een bijzonder en exclusieve uitstraling. De verschillende uitvoeringsmogelijkheden in messing, zink en koper geven elke omgeving een echte ‘personality’.
Foto's uit de ode aan de keuken in Residence 12. Fotograaf: Jan Luijk. Styling: Bregje Nix en Nanouk van Ramhorst.
Compacte keuken van alle gemakken voorzien van Bulthaup.
Foto's uit de ode aan de keuken in Residence 12. Fotograaf: Jan Luijk. Styling: Bregje Nix en Nanouk van Ramhorst.


Tekst: Fidessa van Rietschoten

Bekijk ook 5 tips voor een stoere keuken >>
De leukste kerstcommercials >>
3x kerstdecoraties >>


Back to top