Overslaan en ga direct naar de inhoud

Kleurrijk familiehuis in Londen


Aan verveling hebben Suzanne en Christopher Sharp, eigenaren van The Rug Company en ouders van vier kinderen, een broertje dood. Dus maken ze van het leven een esthetisch avontuur. Dat begon zodra het stel elkaar ontmoette. Christopher werkte in de filmindustrie en Suzanne had een bedrijf in muurschilderingen. Ze waren allebei begin twintig. Na een bezoek van drie Arabieren aan de filmstudio waar Christopher werkte, vertrok het stel naar Saoedi-Arabië.

Liefde voor vloerkleden


Ze woonden er vier jaar en het is hier waar hun liefde voor vloerkleden begon. Na een tussenstop in Toscane zetten de Sharps voet op Malta. Mensen die bij het duo op bezoek kwamen, vielen als een blok voor hun vloerkleden. Op aanraden van een oom van Suzanne begonnen ze toen met het verkopen van antieke en nieuwe kleden.

The Rug Company


Zes jaar later (in 1997) verhuisden ze naar Londen. Daar startten ze hun nieuwe avontuur in vloerkleden met The Rug Company. Waar Suzanne zich ontfermt over de designstudio, ontwerpt en de vele shoots voor haar rekening neemt, is Christopher verantwoordelijk voor het zakelijke gedeelte en het aansturen van de werknemers.

Imperium


Anno 2016 heeft The Rug Company showrooms in 22 landen. De vloerkleden worden handgemaakt in Nepal, door maar liefst tweeduizend mensen, die zijn opgeleid door het bedrijf. De ontwerpen zijn niet alleen afkomstig van Suzanne maar ook van de groten der aarde. Van Paul Smith tot Jonathan Adler.


Dit artikel verscheen in Residence 5. Klik hier om na te bestellen.
Fotografie: Marc van Praag, tekst: Miluska van 't Lam.


Meer binnenkijkers


Tropisch resort op de Dominicaanse Republiek
Grachtenpand in Amsterdam in drie weken
Binnenkijken bij interior designer Greg Natale

Back to top