Overslaan en ga direct naar de inhoud

Liefde voor vintage, mid-century design en moderne kunst


De woonruimte aan Parc Monceau is een rustpunt voor Emmanuel de Bayser. Vanaf enige hoogte kijkt hij uit op het groene, achttiende-eeuwse park. Om hem heen historische gebouwen en stadsvilla’s die ooit toebehoorden aan adellijke families.

Puur, modern, comfortabel


Bij de aankoop van het appartement – dat slechts bestaat uit een woonkamer en een slaapkamer – stond de mede-eigenaar van concept store The Corner in Berlijn dan ook voor een uitdaging. Hoe kon hij de authentieke elementen van het interieur combineren met zijn liefde voor vintage, mid-century design en moderne kunst? De geboren en getogen Parijzenaar besloot naar eigen de zeggen de spanning op te zoeken tussen ‘het pure, moderne en comfortabele’.Alleen het beste


De hoeveelheid bijzondere kunstwerken en unieke designstukken – voornamelijk van Franse ontwerpers – valt op. ‘Zij zijn de beste en ik ga voor het beste’, aldus De Bayser. Het contrast tussen de volledig witte woonkamer met mid-century meubels en de slaapkamer in Napoleon III-stijl is groot. Een bewuste keuze. ‘Door meubels, kunst en objecten te mixen wilde ik een meer hedendaagse look and feel creëren. Ik heb het element van verrassing, persoonlijkheid, diversiteit en eclecticisme toegevoegd. Daarvoor is het nodig om open minded te zijn en te blijven’.Dit artikel verscheen in Residence 6.

Fotografie: Marc Seelen
Tekst: Marc Heldens, Simone Lautenbach

Meer binnenkijken


Parijse charme: hotel Henriette
Binnenkijken bij het zen-huis van Gisele Bündchen (video)
Licht familiehuis in Londen


Back to top