Overslaan en ga direct naar de inhoud

3 vragen aan Nicole Uniquole


Na een vijfjarige zoektocht naar de perfecte locatie voor Masterly is het zo ver. Het eerste Nederlandse designpaviljoen in vijftig jaar tijdens de Salone del Mobile in Milaan. Het paviljoen bevindt zich in het Palazzo Francesco Turati. Deze bijzondere locatie opent na een lange restauratie voor het eerst haar deuren voor publiek. Uniquole en de Nederlandse deelnemers spraken elkaar afgelopen week om de laatste vorderingen door te nemen voor het Milaan avontuur. Residence sprak Uniquole daarna.

Wat mogen de bezoekers straks in Milaan verwachten?
‘In een fraai opgezette tentoonstelling introduceren individuele ontwerpers design, mode en fotografie met schilderijen uit de Gouden Eeuw. Designlabels zoals Ahrend, Montis, Gispen en Edward van Vliet presenteren zich met eigen presentaties in het paviljoen. De prachtige, deels overdekte courtyard van het Palazzo krijgt een bloemenzee van 15.000 tulpen. En dat allemaal in het centrum van Milaan, op 200 meter van de Duomo.’Hoe was de sfeer tijdens het Masterly diner?
‘De sfeer was ontspannen en tegelijkertijd vol verwachting. Stoelen werden bij de buren gehaald om de meer dan 100 deelnemers een zitplaats te bieden. Het voorziet duidelijk in een behoefte om voorafgaand aan Masterly in Milaan elkaar van tevoren even te zien en kennis te maken. Een aantal deelnemers legt nog de laatste hand aan het werk dat ze in Milaan gaan tonen en iedereen is druk bezig de laatste puntjes op de i te zetten. Het was dan ook voor iedereen fijn dat Giuseppina Flor aanschoof bij het diner. Haar bureau is verantwoordelijk voor de internationale pr en communicatie voor het Nederlands paviljoen.’Wat moet er nog allemaal gebeuren?
‘Uniquole (bedrijfsnaam van Nicole Uniquole) legt de laatste hand aan de 140 pagina's tellende catalogus. Een handzame handout voor de bezoekers is in de maak, met de locaties waar alle 125 deelnemende ontwerpers en labels zijn te vinden in het Palazzo. Het transport van zowel de tentoonstellingsmaterialen als al het werk van de ontwerpers, verdient de nodige logistieke aandacht. Vanaf 7 april gaan we bouwen en inrichten. Maandag 11 april is alles om 15.00 uur klaar voor de perspreview om 17.00 uur. Daarna heb ik net genoeg tijd om me om te kleden in een jurk van Jade van der Mark.’
Meer over dit onderwerp


Salone del Mobile dag 1
Paleis het Loo meets Dutch Design

Back to top