Overslaan en ga direct naar de inhoud

Kate Hume ontwerpt kleurrijk modelappartement


De Engelse interior designer Kate Hume tekent voor het interieur van een modelwoning in het prestigieuze Hamburgse bouwproject Elbphilharmonie. Het langverwachte gebouw is naar een ontwerp van architectenbureau Herzog & de Meuron, o.a. bekend van de transformatie van het Tate Modern Art Gallery in Londen. Samen met de Italiaanse ontwerpstudio Citterio - Viel & partners ontwikkelde zij de interieurarchitectuur van de appartementen, gelegen op de 11e tot en met 26e verdieping van het spectaculaire gebouw.

Gedurfde persoonlijkheid


Het interieur van het modelappartement kleurt blauw, groen en paars en is ontworpen voor de denkbeeldige klant: een reizende muziekliefhebber met een gedurfde persoonlijkheid en passie voor creativiteit. Waar normaal gesproken een modelwoning zo neutraal mogelijk wordt ingericht kreeg Hume, momenteel wonend in Amsterdam, specifiek de opdracht om een karaktervol interieur te creëren.







Eclectische mix


Hume: ‘Investeren in een nieuw gebouw in het nieuwe deel van de stad is wel echt een avontuur.’ Met verschillende mixen van stijlen en een eclectisch scala aan kunstwerken van internationale kunstenaars, verbindt ze de woning met de havenstad. Hume introduceert ook metallic accenten die refereren naar de veelal geoxideerde koperen daken in de stad. Van de gewelfde sofa’s tot de natuurstenen oppervlakken; de detaillering en signatuur van Hume is niet te missen.





Modelappartement


Het modelappartement is gelegen op de 18e verdieping van het gebouw, met uitzicht op HafenCity: het havendistrict van Hamburg. Het gebouw heeft de rol van een concertgebouw, een hotel en appartementencomplex. Tussen de bakstenen basis en de glazen façade bevindt zich The Plaza; een viewing area op 37 meter hoogte rondom het gehele gebouw, toegankelijk voor iedereen om te genieten van een spectaculair uitzicht op de stad en de haven.






Meer lezen?
Groene oase in hectisch New York
Eerste beelden van Yves Saint Laurent museum
De opkomst van designhostels



Back to top