Overslaan en ga direct naar de inhoud

Binnenkijken in een babyblauw huis in Marrakech


Sinds Samuel en Caitlin Dowe-Sandes tien jaar geleden naar Marrakech verhuisde, hebben ze drie eigen huizen onder handen genomen. Hun familiehuis, in de wijk Gueliz, is hun meest toegewijde project tot nu toe. Het pand heeft twee woonlagen en een beschutte tuin.

Muren en vloeren vol Popham-tegels


Er is flink wat aan het huis vertimmerd. Op de eerste verdieping werden twee slaapkamers samengevoegd tot een grote en op de begane grond werden bogen en halfhoge muren gesloopt en ramen vergroot om de zitkamer meer open te maken. De kleuren blauw en grijs domineren door het hele huis met een zachte kleur blauw voor de zitkamer, grijze en witte strepen op de muren van de hal en diepblauw in de eetkamer ten overstaande van duizelingwekkende muren en vloeren vol Popham-tegels in bijpassende kleuren. ‘We lijken een voorkeur voor blauw te hebben’, zegt Caitlin lachend. ‘Misschien komt het door onze afkomst, de kust van Maine, en dat we ons nu in de woestijn van Marrakech bevinden.

In the mix


De meubels zijn een mix van antieke, mid-century, handgemaakte en moderne stukken aangevuld met items van de soeks, antiekwinkels in Marrakech en aankopen van tripjes door Europa. ‘We willen niet met een specifieke periode getrouwd zijn’, zegt Samuel. ‘Dat vinden we saai.’

Verschenen in Residence 10. Fotografie: Richard powers. Tekst: Dominic Bradbury. Vertaling: Simone Lautenbach.

Alles over de mooiste tegels op een rij >>
De mooiste internationale restaurants van 2015/2016 >>
Eerste beelden van het Yves Saint Laurent Museum in Marrakech >>

Back to top