Overslaan en ga direct naar de inhoud

Fine Flair in Parijs


Interior decorator Laura Gonzalez (32) groeide op als enig kind van twee antiekhandelaren. Al in het vierde jaar van haar studie architectuur aan de prestigieuze École Nationale d’Architecture Malaquais begon ze haar eigen bureau, Pravda Arkitect genaamd. Ze is een workaholic. Dat blijkt ook wel uit haar enorme portfolio, van iconische nachtclubs als Bus Palladium en La Belle Époque, hotels als het Ermitage in Saint-Tropez en Relais Christine in Parijs en talloze restaurants.

Hopen dat het matcht


Gonzalez: ‘Met elk interieur probeer ik een verhaal te vertellen, een bepaalde sfeer neer te zetten. Ik maak een mix van allerlei stijlen en perioden, zoals Empire, art deco en mid-century modern uit de fifties en sixties, en dan hoop ik maar dat het uiteindelijk allemaal matcht’.

Authentiek met een moderne twist


Voor een jong stel richtte ze onlangs een historisch appartement in het 16e arrondissement in Parijs in. ‘De klassieke basis, met hoge plafonds en Versailles parketvloeren, was prachtig en heb ik zo veel mogelijk in ere gehouden. Ik wilde het authentieke decor voorzien van een moderne twist, met eigentijdse meubels, objecten en kunst. Met de combinatie van oud en nieuw streef ik naar een tijdloze elegantie, dat vind ik zelf de beste omschrijving voor mijn stijl. Daarbij gebruik ik mooie, kostbare materialen als koper en marmer, maar ook warm hout en rijke stoffen en behang of stucco.’

Fotografie: Francis Amiand, tekst: Marieke van Gessel. Dit artikel verscheen in Residence 10.

Dit zijn de mooiste restaurants van het jaar, wereldwijd >>
Jaime Hayon ontwerpt speelse collectie voor het Oostenrijke merk Wittmann >>
Mooie video: Joy Zandén brak op haar 94e nog door als behangontwerpster >>


Back to top