Overslaan en ga direct naar de inhoud

Nieuw: Rotterdam Marriott Hotel


Het hotel bestaat al sinds 2000 en was voorheen het Manhattan Hotel. Inmiddels is het overgenomen door de keten Marriott en dat betekent een grote restyling en verbouwing naar de standaard van het merk. HIP Studio – met veel ervaring in hospitality design - kreeg de opdracht om de gehele begane grond van het hotel te moderniseren en de verschillende hospitality functies in elkaar over te laten vloeien.

Een open ruimte


Het begon met een proefkamer die HIP Studio voor het hotel uitvoerde. Met succes, want de andere 210 kamers van het hotel worden as we speak onder handen genomen. Tijdens de verbouwing van de kamers kwam ook het verzoek om de gehele lobby aan te pakken. Zoals alles tegenwoordig in elkaar overvloeit, moest dit ook met de verschillende functies van de benedenverdieping gebeuren. Check in, eten, ontvangst, zitten, vergaderen, alles gebeurt in een grote open ruimte die in zones is verdeelt.

Tafels van bladgoud


Wim & Maxine Hoopman van HIP Studio over de verbouwing: ‘We hebben geprobeerd de rauwe kenmerken van Rotterdam in het hotel te brengen. Met stalen elementen, zwart marmer en notenhout. Daarnaast zijn kleuren en het toepassen van mooie stoffen voor ons altijd heel belangrijk. We hebben een mix van stoffen van verschillende merken gekozen, bijvoorbeeld de okergele stof van Nobilis is toegepast op een groot zit element midden in de lobby. In samenwerking met het Engelse merk Vaughan hebben we tafels met bladgoud laten maken. In het project zijn veel diverse design stukken toegepast, zo hebben we voor de verlichting veel verschillende lampen bij elkaar gebracht van.’

Wave Wall


‘Kunst is voor ons in ieder project een must en een waardevolle aanvulling van het concept. Ook voor dit project was er ruimte voor kunst, een mooie uitdaging in een ruimte met 9 meter hoge plafonds. Samen met Dofine hebben we een wave wall gemaakt achter de 5 meter hoge bar. Met dik stucwerk hebben we de structuur en gelaagdheid van water willen benadrukken. Samen met kunstenaar Chris Tap hebben we een compositie van wit marmeren visjes ontworpen, die zijn te zien achter de check-in balies van het hotel. Het thema water, geïnspireerd op de haven van Rotterdam, hebben we zo naar binnen gehaald.’

Best Hotel Restying


De begane grond van het hotel is net geopend en nu al genomineerd voor de categorie Best Hotel Restyling van de Entree Hospitality & Style Award 2016. De verbouwing van de kamers is nog in volle gang en wordt in fases het komende jaar afgerond.

Glamourhotel Saint-Marc van Dimore Studio >>
Hotel Pulitzer van Jacu Strauss >>
Logeren in UNESCO erfgoed >>


Back to top