Overslaan en ga direct naar de inhoud

In de koffer: Roelfien Vos


Waarom Zuid-Afrika?
Om zijn oorspronkelijkheid. Ik voel heel sterk dat daar de oorsprong van de mens ligt. Ik voel me er thuis. Het ‘aarden’ lukt me daar heel goed. Ik ben dol op de natuur daar, dat is echt een inspiratiebron voor me. In Zuid-Afrika ben ik graag en veel buiten. De ruimtelijkheid van het land vind ik heel plezierig. Het maakt mijn hoofd leeg en geeft me ruimte om weer te creëren.

Waar slaap je?
In een prachtige suite, midden in de natuur van het Kruger Park. Ik kijk uit over de kreken waar olifanten badderen.

Wat neem je mee?
Ik heb ­altijd een schetsboekje bij me, ook als ik niet op reis ben. Als ik ideeën heb voor lopende projecten of voor producten teken ik die gelijk uit. Ook heb ik altijd een talisman in mijn tas, een amuletje met een boeddha-­afbeelding. En verder héél veel schoenen. Lekkere wandelschoenen, mooie hakken voor bij dat ene jurkje... Ja, schoenen, dat is wel een dingetje.

Wat neem je mee naar huis?
Na een reis kom ik altijd thuis met veel energie en ideeën. En ik koop ook altijd een souvenir, meestal van een lokale markt.

BIO


Voor interieurontwerper Roelfien Vos is reizen een must. Door de wereld te ontdekken ontstaan verhalen en ervaringen die zij gebruikt voor haar projecten. Haar stijl is te omschrijven als een eclectische mix van modern design en vondsten uit de hele wereld, met een scherp oog voor detail.Van boven naar beneden en van links naar rechts
Koffer Tumi Voyageur Super Léger Int. Carry-On, € 515, tumi.com, Sarong € 24,95 via juliusholland.com , Glazen doosje € 27,50 voor drie stuks via a-la.nl, Gouden armband via bodesenbode.com, Stenen doosje € 115 via cravtoriginal.com, Lancôme serum € 78,80 via iciparisxl.nl, Houten gewei € 79,95 via fromafricawithlove.nl, Rooibosthee € 6,75 via teastreet.nl, Afrikaans masker € 89,85 via fromafricawithlove.nl, Mini kalebas € 9,95 via fromafricawithlove.nl, Reisgids Zuid-Afrika € 25 via kosmosuitgevers.nl, Leren ketting € 24,95 via fromafricewithlove.nl , Horloge € 129 via cluse.com, Panterschaaltje € 15 via a-la.nl, Kunstobject ‘Cola’ € 12,95 via fromafricawithlove.nl


Gastenverblijf Kingston Treehouse aan de rand van het Kruger Park, lionsands.com

Tekst uit artikel In de koffer, Residence nr.5
Klik hier voor een nabestelling van dit nummer.

Tekst: Ellen Leijser

De koffer van Reineke Antvelink >
De koffer van Mariska Jagt >
De koffer van Robert Kolenik >

Back to top