Overslaan en ga direct naar de inhoud

Inpakken maar! Pak je cadeaus in met bloemen

Tip! Cadeaus inpakken met bloemen.
Tip! Cadeaus inpakken met bloemen.

Bijna tijd voor de feestdagen. Tijd dus om cadeaus aan elkaar te geven. Maar hoe ga je ze dit jaar allemaal inpakken? Lastig of saai hoeft dat niet te zijn. Met deze florale inpaktips wordt de verpakking een feest op zich.

Eerder gaven we al negen tips om cadeaus op een alternatieve manier in te pakken, maar waarom niet met bloemen? Bij Mooiwatbloemendoen.nl weten ze hoe dat moet.

Geloof ons maar als we zeggen dat een goede voorbereiding je een hele hoop kopzorgen gaat schelen. Geen gedoe met gescheurd papier, plakbandrolletjes die geen beginnetje lijken te hebben, papercuts en rommelig ogende pakjes. Op de checklist: scherpe schaar, plakband (in plakbandhouder), stevig cadeaupapier, lint én de allermooiste bloemen.

Strak is het toverwoord

Kies voor pakpapier dat past bij het cadeau. Zeer stijlvol in een enkele kleur of juist met een rijke print waar je hebberig van wordt. Meet het papier netjes af, bedenk wat de boven- en onderkant gaat zijn en begin maar met inpakken. Met een beetje net vouwwerk heb je maar drie kleine plakbandjes nodig. Gelukt? Yes, op naar de finishing touches!

Finishing touches

Een lint van velours, een touw met glittereffect of een extra strook papier geeft ieder pakje wat extra cachet. Maar om nou echt de show te stelen onder de kerstboom moet je wel van goeden huize komen, of nog beter: net bij een goede bloemist vandaan komen. Een cadeau strak ingepakt, met mooi lint én de meest uitbundige bloem als eyecatcher* is al bij voorbaat een succes!

'Geven is delen, dus laat jouw inpakresultaat zien met de hashtag #mooiwatbloemendoen. We zijn benieuwd! Krijg je niet genoeg van het gezelligste seizoen van het jaar? Bekijk dan ons kerstdossier met alle bloemeninspiratie, maak een homespray met de geur van kerst, of verwen jezelf en je geliefden met kerstkoekjes met bloemen.’

*Let op: het is het beste om de bloemen in een vaas met water klaar te hebben staan ​​en ze zo laat mogelijk aan de cadeautjes te bevestigen zodat ze er mooi en fris uitzien. Met de juiste voorbereiding kost deze stap heel weinig tijd. Als je een klein steeltje aan de bloemen laat, blijven ze ook langer mooi. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Mooiwatbloemendoen

INSPIRATIE

Back to top