Overslaan en ga direct naar de inhoud

Deze koffietafelboeken zijn te mooi om niet te laten liggen

Woonkamer van Erskine House, een familiehuis in Melbourne.
Woonkamer van Erskine House, een familiehuis in Melbourne. Fotografie Derek Swalwell.

Op zoek naar een mooi koffietafelboek voor in jouw interieur? Residence selecteert de mooiste exemplaren die niet mogen ontbreken op jouw salontafel. 

BEATA HEUMAN

Dit is de langverwachte debuutmonografie van een van de meest toonaangevende Scandinavische ontwerpers. Heuman maakte naam met haar levendige, kleurrijke en eigenzinnige ontwerpen. Every room should sing, is haar motto in dit boek met originele tekeningen en grillige grafische details, € 50.

Flower

Een alomvattend en weelderig overzicht dat de schoonheid en aantrekkingskracht van bloemen in kunst, geschiedenis en cultuur viert. Ga op reis door continenten en culturen en ontdek hoe kunstenaars en beeldmakers bloemen door de geschiedenis heen hebben gebruikt, € 50.

Metropolitan Luxery

Eric Kuster, de meester van de luxe interieurs voor de rich and famous, presenteert zijn nieuwste koffietafelboek Metropolitan Luxury. Een prachtige portfolio vol exclusieve appartementen, villa’s en penthouses met een perfecte harmonie in kleuren en materialen, € 60.

Provence Glory

Wie dagdroomt er niet graag over de Provence, over lopen in lavendelvelden, struinen over markten en zwemmen in kristalhelder water? Dit dikke koffietafelboek van Assouline biedt maar liefst 300 pagina’s droomplezier, € 95.

Pucci

Dit boek is een eerbetoon aan het modehuis van de iconische, psychedelische prints en kleuren. Deze bijgewerkte XL-versie zit boordevol archieffoto’s, schetsen en ontwerpen en bevat bovendien een selectie van originele bedrukte stoffen uit de collectie van Emilio Pucci, € 200.

Toys

Deze bundel bevat een selectie van honderd jaar aan advertenties voor Amerikaans speelgoed. Door erdoorheen te bladeren, loop je als het ware door de gangpaden van de Amerikaanse speelgoedwinkels in de 20e eeuw en zodoende door vele rages en opvallende designs, € 30.

Hoofdbeeld: Woonkamer van Erskine House, een familiehuis in Melbourne. Fotografie Derek Swalwell.

INSPIRATIE

Back to top