Overslaan en ga direct naar de inhoud

5x tips voor meer harmonie in huis

meer harmonie in je woonkamer

Rust bij thuiskomst, daar streven we allemaal naar. Dat lukt wanneer de basis klopt. Zorg dat alle elementen in je woning in harmonie met elkaar samenvloeien. Zo creëer je een spraakmakend interieur waarin jij de focus op jezelf kunt leggen wanneer dat nodig is.

Kies voor stof in je huis

Omarm stof. Zorgvuldig geselecteerd textiel dat elkaar complementeert ademt comfort uit. Streef naar een sublieme samenhang tussen wanden, meubilair en gordijnen en stem de stof voor raamdecoratie af op het overige palet aan kleuren en materialen in de woning. Zorg bijvoorbeeld voor gordijnen en kleuren van dezelfde stof voor het creëren van gevoelsmatige balans in huis. Voor balans in kleur, kun je je richten op de Feng Shui leer.

Meubilair met persoonlijke toets 

Rust in een woning creëer je door natuurlijke ogende materialen, prints en reliëfs met elkaar te combineren. Denk aan kurk, hout, linnen, rotan en steen voor je meubilair. Ga bijvoorbeeld voor een zachte basis met poedertinten en pastelkleuren, voeg meubels toe van rotan en hout en kies voor één of twee accentkleuren voor wat natuurlijk evenwicht.

Lege oppervlakten

Een kraaknet huis is voor de één een utopie, voor de ander een vanzelfsprekendheid. Feit is dat rust in jezelf pas komt wanneer daar de ruimte voor is. Interpreteer dit gerust letterlijk. Zorg voor enkele lege oppervlakten in huis. Een mand voor prullaria is een perfecte oplossing om clusterrommel tegen te gaan. Creëer lege ruimtes in je vakkenkast voor praktische opbergers om items in op te bergen die uit het zicht mogen. 

Een plissé hordeur biedt naast een praktische oplossing voor een invasie van insecten ook voor esthetische meerwaarde
Een plissé hordeur biedt naast een praktische oplossing voor een invasie van insecten ook voor esthetische meerwaarde.

Geef kleine decoraties een voetstuk 

De rustgevende kleuren en natuurlijke materialen in je woning komen pas tot hun recht wanneer decoraties het zicht niet belemmeren. Natuurlijk wil je een persoonlijke touch geven aan de inrichting. En hoeveel beter gaat dat niet met decoraties. Zorg ervoor dat je enkele items uitlicht. Plaats deze in een verder leeg vak in je vakkenkast of plaats die drie leuke vaasje verschillend in grootte en textuur op een plankje aan de muur waar – behalve op elkaar gestapelde boeken en een kaarsenstandaard – niets staat. Zo creëer je rust én eenheid.

Speciale aandacht aan de entree

Woon je in een villa, een statig stadpand of een aardig optrekje in een rij? Deuren vormen het gezicht van iedere woning en zeggen veel over de bewoner van een pand. Besteedt daarom speciale aandacht aan voor- en achterdeuren zodat bezoekers zich welkom voelen wanneer ze voor je woning staan. Kies eens voor een grijze achterdeur op maat. Naast dat deze kleur niet snel zal vervelen, is het een echte smaakmaker. Grijs straalt luxe en kalmte uit en is ideaal te combineren met zowel zachte als wat hardere kleuren. Zorg bovendien voor horren om je bezoekers en je gezinsleden niet te verrassen met ongenode vliegende gasten. Een plissé hordeur biedt naast een praktische oplossing voor een invasie van insecten ook voor esthetische meerwaarde. Het gevouwen gaas van deze horren stralen luxe uit.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Deurengigant en Horrengigant.

INSPIRATIE

Back to top