Overslaan en ga direct naar de inhoud

Haal unieke wandobjecten in huis met deze geweven panelen

weefkunst-panelen-voor-aan-je-muur

De Belgische Isabelle Torrelle richtte vier jaar geleden Meisterwerke op. Nu lanceert de kunstenares de Give & Take-collectie. Panelen, geheel geweven door ambachtelijke meesters. 

Nadat Torrelle 20 jaar werkzaam was voor fabrikanten van meubelstoffen, lanceert ze nu met een collectie panelen. Ambachtelijke, door meesters geweven panelen.

"Met onze Meisterwerke ervaar ik de artistieke vrijheid om weefsels te ontwikkelen zonder beperkingen", zegt Torrelle. "Ik kies voor de beste materialen en technieken en bespaar niet op kwaliteit en effecten. Ik zoek de grenzen op en overschrijd ze." 

De kunstenares liet zich voor de Give & Take-collectie, zoals deze heet, inspireren door oude meester Jan Davidsz de Heem. "Het is gebaseerd op een weelderig boeket dat is gecreëerd door de beroemde Amsterdamse bloemstylist Menno Kroon. Dit boeket is aangevuld met bijzondere bloemen uit de werken van Jan Davidsz de Heem. De finishing touch zit hem in de met de hand geborduurde insecten die op het ambachtelijk geweven paneel zijn genaaid." 

De kunstobjecten kunnen worden uitgevoerd als (akoestische) panelen of kamerschermen, of als wandkleed. Zoals ook alle andere werken zijn de panelen en wandkleden uit de Give & Take collectie in een gelimiteerde, genummerde oplage van 75 stuks verkrijgbaar.

INSPIRATIE

Back to top