Overslaan en ga direct naar de inhoud

Vijf opvallende designs die je kunt zien tijdens Collectible Salon

5 Opvallende designs die je kunt zien tijdens Collectible Salon
French Cliché

De internationale kunstbeurs Collectible vindt dit jaar van 28 tot 30 mei in een online jasje plaats. Meer dan honderd kunstenaars en designers exposeren in Brussel en jij kunt erbij zijn. 

Bij Collectible Salon, zoals de online versie van het event nu heet, draait alles om hedendaagse kunst. Gevestigde namen staan naast talenten van de toekomst. 

Victor Hunt. Dealer 

'The lights at the end of the tunnel' is de nieuwe collectie van studio Victor Hunt. Dealer. uit Brussel Toepasselijker dan ooit: er schijnt altijd licht aan het einde van de tunnel, en daar kan ook Victor niet op wachten na anderhalf jaar in lockdown te zitten.  

De Duitse ontwerper Johannes Hemann heeft twee van de twaalf ontwerpen gemaakt, waarvan Storm er één van is als herinnering aan die eerdergenoemde lockdown. 

Storm door Johannes Hemann en Victor Hunt. Dealer
Storm door Johannes Hemann en Victor Hunt. Dealer

DIM Atelier x Mircea Anghel 

De vorige editie werd een splinternieuw onderdeel toegevoegd aan de line-up: Bespoke. Daar vind je maatwerk van individuele ontwerpers en designstudios. Hoogtepunt wordt dit jaar een samenwerking tussen Antwerps atelier DIM en het Portugese talent Mircea Anghel.

Mircea startte in het zakenleven, maar kwam er al snel achter dat zijn hart bij het ontwerpen van objecten ligt. In zijn enorme Portugese atelier maakt hij slechts een paar objecten per jaar, die allemaal de deur uit vliegen. Franse topchef Pierre Gagnaire heeft al een bestelling uitstaan. 

In Brussel is zijn samenwerking met DIM Atelier te zien.

Supertoys Supertoys 

In de Curated Selection vind je onafhankelijke ontwerpers en designstudio's. Een plek waar internationale talenten ruimte krijgen te experimenteren. Neem het werk van het Nederlandse duo Supertoys Supertoys. Merle Flügge & Job Mouwen starten hun avontuur in 2018 met het maken van objecten en meubels met veel kleur en ronde vormen. 

In een interview met Collectible leren ze ons meer over hun speelse ontwerpen. "We snappen het de helft van de tijd zelf niet eens", zegt Merle daarover. "We werken vanuit ons intuïtief. Door onze designs proberen we de wereld te begrijpen en het is goed als men dat begrijpt als ze onze designs zien."

Supertoys Supertoys Chair With Eight Legs
Supertoys Supertoys Stoel met acht poten

French Cliché

Parijzenaren Emily Marant en Hugo Martha zijn vorig jaar gestart met label French Cliché. Ze werken samen met dertig jonge artiesten die de Franse cultuur samenbrengen in hedendaagse ontwerpen. 

Een voorbeeld daarvan is Saint-Malo Amphor, het blauwe ontwerp van duo Baptiste & Jaïna. Geïnspireerd op de Franse kusten van Normandië tot de Côte d’Azur. 

House of Today

Bijzonder is het werk dat samengesteld is door House of Today, een non-profit organisatie met als doel Libanees design in de spotlight te zetten. Zakenvrouw en CEO Cherine Magrabi Tayeb is al jaren actief in de mode- en designwereld en probeert jonge en talentvolle Arabische ontwerpers aan zich te binden. 

De Dancing Vases die je hieronder ziet zijn gemaakt door Marylynn Massoud & Rasha Nawam. 

House of Today, te zien bij Collectible in Brussel
House of Today

De online expositie Collectible Salon is van 28 tot 30 mei te zien. Wil je graag eerder een virtueel kijkje nemen? Dat kan als VIP op 26 en 27 mei. 

INSPIRATIE

Back to top