Overslaan en ga direct naar de inhoud

7 stands die je niet wilt missen tijdens PAN Amsterdam

Na een jaar zonder editie gaat PAN Amsterdam dit jaar gelukkig weer door. Wij tippen alvast wat hoogtepunten.

A. Aardewerk Antiquair Juwelier

Stand nummer 109

Familiebedrijf A. Aardewerk Antiquair Juwelier is gespecialiseerd in antiek Nederlands zilverwerk vanaf de zestiende eeuw. Daarnaast voert de galerie ook een goede selectie antiek en zogenoemde period jewellery, oftewel sieraden uit specifieke contwerptijdperken.

Lluís Masriera, 1910-1914.
Lluís Masriera, 1910-1914.

Contempo

Stand nummer 60

Geïnteresseerd in moderne kunst? Contempo is een galerie voor hedendaagse en actuele kunst, met een prachtige eigen ruimte in Rotterdam. Mark Slegers en Peter Koopmans vertegenwoordigen bewust een beperkt aantal kunstenaars, die voor langere tijd aan de galerie verbonden zijn.

Enfilade, Jan Ros, 2020.
Enfilade, Jan Ros, 2020.

Endlich antiquairs

Stand nummer 106

Met een zilveren randje: de Haarlemse galerie John Endlich Antiquairs is gespecialiseerd in hoogwaardig antiek zilverwerk, voornamelijk van Nederlandse makelij en uit de zeventiende, achttiende en negentiende eeuw. Het bedrijf heeft een internationale klantenkring van zowel verzamelaars als musea.

A Mazer Bowl, 1547.
A Mazer Bowl, 1547.

Galerie Dom'Arte

Stand nummer 64

Galerie Dom’Arte biedt kwalitatief hoogwaardige schilderijen en beelden, zowel figuratief als abstract. Naar eigen zeggen stimuleert een confrontatie van de toeschouwer met een dergelijk kunstwerk de liefde voor kunst. Zo kunnen bezoekers komen tot een weloverwogen aankoop.

Stilleven, Ronald Zuurmond, 2018.
Stilleven, Ronald Zuurmond, 2018.

Kunstconsult: 20th century art

Stand nummer 49

Kunstconsult vertegenwoordigt veel stijlen uit begin twintigste eeuw, zoals art nouveau, Amsterdamse School, art deco en modernisme, naast design van na de oorlog. De galerie combineert interieur van deze moderne bewegingen met glaskunst en keramiek uit de negentiende eeuw, sculpturen en schilderijen.

Keramiekwerk, Kaori Kurihara.
Keramiekwerk, Kaori Kurihara.

Mandarin Mansion

Stand nummer 3

Peter Dekker startte in 2005 Mandarin Mansion, gespecialiseerd in de wapens en wapenuitrustingen van China, de Himalaya, India en Zuidoost-Azië. Als jonge jongen was Dekker al geïntrigeerd hierdoor, voor hem representeren ze de essentie en geavanceerde technologieën van culturen.

Boven: Zilveren riemgesp, 19e eeuw.
Boven: Zilveren riemgesp, 19e eeuw.

Marjan Sterk

Stand nummer 2

Al jaren is Marjan Sterk een van de autoriteiten op het gebied van antieke sieraden en zilverwerk. Haar aanbod varieert van sieraden van 1800 tot 1990, van gerenommeerde huizen als Cartier en Boucheron tot ontwerpers als René Lalique of René Boivin. Om door een ringetje te halen.

Oorbellen Cartier, circa 1970.
Oorbellen Cartier, circa 1970.

Pan Amsterdam vindt van 14 t/m 21 november plaats in Amsterdam. In de nieuwste Residence lees je álles over Pan Amsterdam. Je vindt de nieuwste editie in onze shop

Samenstelling Maartje Leek / Tekst Lisa Goudsmit

INSPIRATIE

Back to top