04 september 2016

Oase van rust en licht in Parijs

Interieur voor vrienden

Binnenkijken: Oase van rust en licht in Parijs
Een appartement inrichten voor zijn eigen vrienden was voor de Spaanse interior designer Agustin Martinez Gil een pareltje van een opdracht. Het historische appartement aan de Rue de Lille in Parijs was bovendien erg bijzonder door de vele historische details.

Nog voor interior designer Agustin Martinez Gil maar een streep op een plattegrond zet, duikt hij in het leven van zijn opdrachtgevers. Normaal gaan er vele gesprekken, schetsen en overlegrondes vooraf aan het creëren van zijn interieurs. Hoe anders was dit bij het inrichten van het huis aan de Parijse Rue de Lille in het chique Saint-Germain-des-Prés in het zevende arrondissement. Agustin Martinez Gil kende de bewoners heel goed. ‘We zijn al jaren goede vrienden. Ik wist dus precies hoe zij wonen en leven en wat hun smaak is. Bovendien staat het huis op een geweldige plek, het was een pareltje van een opdracht’

Clean en licht

De opdrachtgevers - hij is een Franse filmproducer en zij een Spaanse creatieveling - wilden een cleane en lichte woonruimte waarin ze gasten kunnen ontvangen en van het gezinsleven kunnen genieten met hun zoontje. De keuken en eetkamer zijn daarom zo ingericht, dat gasten zich er meteen thuis voelen. Daarnaast kreeg de bibliotheek een centrale plek. Hij werd gecombineerd met de eetkamer.Lambrisering in de verf

Agustin Martinez Gil bracht alle oude elementen zo goed mogelijk voor het daglicht. Vooral de houten lambrisering (boiserie) valt nu extra op doordat het werd voorzien van een heldere kleur wit. ‘De pure lijnen en contrasten in combinatie met de historische elementen van de architectuur maken het interieur spannend’, aldus de interior designer.

Kunst en symmetrie

Dat de bewoners een passie hebben voor kunst, is in het hele appartement terug te zien. Er werd gespeeld met symmetrie en de thema’s en formaten van de kunstwerken speelden een leidende rol bij de compositie. Qua meubels is een combinatie gemaakt tussen antiek, modern en vintage. ‘Elke keer als ik nu bij mijn vrienden kom, geniet ik met hen mee van het resultaat. Ik vind dat een interieur nooit klaar is, dus ook in dit appartement zullen dingen steeds veranderen en meebewegen met de mensen die erin leven. Dat is fijn en goed. De basis is rustig, binnen die kaders kan het gezin zijn gang gaan.’Het volledige interview en meer foto's vind je in het septembernummer van Residence.

Fotografie: Montse Garriga
Tekst: Suzanne Dijkstra

Shop de stijl

De mooiste vloerkleden
Etnische interieuraccessoires
Originele, kwalitatieve kussens uit SingaporeZoek uw toplocatie

Direct naar woning

OLDENZAAL
Prijs op aanvraag
1/6
WOUBRUGGE
€ 3.490.000 k.k.
2/6
BEEKBERGEN
€ 2.900.000 k.k.
3/6
LEUR
€ 3.600.000 k.k.
4/6
PURMEREND
€ 3.250.000 k.k.
5/6
WASSENAAR
€ 5.950.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #10 Opera
  • THEATRALE interieurs
  • A day at the OPERA
  • Badkamer en suite, HOTELLUXE thuis
  • De L’EUROPE, Grande Dame in nieuwe couture

Meest bekeken

DAARLERVEEN
€ 620.000
1/5
HARDENBERG
€ 629.000
2/5
HOEK VAN HOLLAND
€ 950.000
3/5
DRUNEN
€ 3.650.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Kruserbrink
HARDENBERG
€ 629.000 v.o.n.
Amersfoortsestraat 113
SOESTERBERG
€ 1.195.000 k.k.
Wilhelminasingel 125
MAASTRICHT
€ 825.000 k.k.