20 oktober 2017

Binnenkijken: kleurrijk paleis van een kunstenaar

Het creatieve interieur van Kurt Pio in Kaapstad

Kijk binnen in het creatieve interieur van Kurt Pio in Kaapstad
In het huis van Kurt Pio in Kaapstad hangt een aanstekelijke creativiteit. Zijn grafische kunstwerken, krachtige kleuren en glimmend goud bepalen de sfeer.

De Engelse uitdrukking ‘be careful what you wish for, for you might just get it’ is zeker van toepassing voor kunstenaar Kurt Pio (1977). Want hij wilde per se een appartement met een dakterras of tuin in de bruisende wijk De Waterkant in het centrum van zijn geboorteplaats Kaapstad, en dat kreeg hij ook. Het was geen makkelijke verovering: er komt weinig vrij in de gewilde buurt, de meeste woningen zijn klein en aan de prijs, en je kunt je auto er bijna nergens kwijt. ‘Iedereen wil toch in het stadscentrum wonen, op loop- of fietsafstand van zijn werk?,’ zegt Kurt Pio. ‘Bovendien had ik een behoorlijk lang en specifiek verlanglijstje.’ Dat bestond uit: een tweekamerappartement met twee badkamers, een mooi uitzicht, een dakterras of tuin en twee parkeerplekken. ‘Om eerlijk te zijn verwachtte ik niet dat ik zoiets kon vinden’, zegt hij met een tevreden glimlach. ‘Toen ik het appartement voor het eerst bezocht, het uitzicht zag en vervolgens het waanzinnige dakterras opliep klopte mijn hart in mijn keel.’

Intens groen en goud

Voor een tentoonstelling van een paar jaar geleden beschilderde Kurt een surfboard in intens malachietgroen. Die kleur is sindsdien op zijn netvlies blijven plakken en vormde niet de inspiratiebron voor een serie schilderijen van smaragdgroene edelstenen, maar ook voor zijn interieur. ‘Ik wilde dat groen in mijn huis hebben, samen met een nieuwe kleurobsessie van mij: eidooiergeel.’ ‘Mijn huis is absoluut een reflectie van mijn werk als kunstenaar, dus je ziet heel veel kleur.’ Het is een gewaagde combinatie van donkergroene en knaloranje muren met gouden accenten en uiteraard veel van zijn grafische schilderijen.Fotografie Elsa Young / Frank Features Productie Luanne Toms / Frank Features Tekst Kerryn Fischer / Frank Features Vertaling Marieke van Gessel. Dit interieur verscheen in Residence 10.

Binnenkijken: ultieme boho-inspiratie >
Interieurtrend: malachietgroen >
Kleurrijke hotspot Kaleo in Beiroet >

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

ROOSTEREN
€ 5.900.000 k.k.
1/6
NOORDWIJK ZH
Prijs op aanvraag
2/6
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
3/6
DRUNEN
€ 3.650.000 k.k.
4/6
BOSCH EN DUIN
€ 3.795.000 k.k.
5/6
LAREN NH
€ 3.450.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

ROOSTEREN
€ 5.900.000
1/5
BEEKBERGEN
€ 2.900.000
2/5
EARNEWALD
€ 595.000
3/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
4/5
BLARICUM
Prijs op aanvraag
5/5

Nieuw aanbod

Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.
Brouwerijstraat 52
OOSTKAPELLE
€ 1.000.000 k.k.