01 april 2018

Rising talent Federica Biasi

Upcoming en te zien tijdens de Salone del Mobile

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
Als tiener wilde ze per se naar een school in Milaan, een uur verderop. Nu heeft artdirector
Federica Biasi (28) er haar eigen ontwerpstudio. Ze was een van de Rising Talents op de Parijse beurs Maison&Objet begin dit jaar.

De ene dag start ontwerper Federica Biasi met een kop groene thee, de volgende met een grote koffie verkeerd. ‘Ik houd ervan als de dingen niet steeds op dezelfde manier gaan, maar ik kan niet tegen besluiteloosheid.’ Dat gedecideerde zit ook in haar werk. ‘Ik wil mensen beroeren, zorgen voor diepgang als tegenhanger van de oppervlakkige (wegwerp)relaties met de spullen om ons heen’, stelt de Italiaanse.

Haar portfolio getuigt van die ambitie. Zo maakte ze voor Dama minimalistische opberg- en beautydoosjes, een sober maar rijk afgewerkt dressoir van hout en messing voor Durame en glazen tafelgoed voor Fratelli Guzzini. Heel vrouwelijk is de stoel Sophie, die ze begin dit jaar in Parijs presenteerde. De royale, zachtroze kussens lijken haast uit het koperen frame te puilen, als een wulpse versie van de modernistische meubels van Le Corbusier. En Biasi doet meer; kleuronderzoek voor merken, het ontwerpen van complete interieurs en artdirection, bijvoorbeeld voor het merk Mingardo – gespecialiseerd in metalen objecten.


Beautydoos Dama


Dressoir Ella


Stoel Sophie

Federica Biasi groeide op in het dorpje Saronno bij Milaan – bekend van de koffielikeur. Haar jeugd was onbezorgd, met ouders die haar vrij lieten. ‘Ik mocht alles studeren, als ik maar mijn best deed.’ De jonge Federica koos ervoor om elke dag een uur heen en een uur terug te reizen naar een middelbare school in Milaan. ‘Ik was op zoek naar meer: meer inspiratie en meer interactie.’Designmekka Milaan wakkerde haar liefde voor ontwerp aan, en Biasi koos ervoor om interieurarchitectuur te studeren. De liefde leidde haar na haar studie naar Nederland. ‘In Amsterdam ontdekte ik dat mijn liefde voor objecten groter is dan die voor ruimtes.’ Biasi werkte hier als freelancer, maar ziet die tijd ook als een onderzoek naar de designtaal van het noorden. ‘Ik probeerde de schoonheid van Holland zo veel mogelijk in me op te nemen. Nu probeer ik al dat moois in mijn werk opnieuw de ruimte te geven.'

Milaantip van Federica Biasi

‘De nieuwe locatie van Ventura Future, via Giovanni Paisiello 6, is de nieuwe hotspot van de Milaan Design Week (17-22 april). Ventura is cool en er staan interessante merken op de lijst, zoals Editions Milano. Met Mingardo presenteer ik daar een nieuwe collectie unieke stukken.’
federicabiasi.com


Federica Biasi

Tekst: Renske Schriemer
Beeld: Sara Magni

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 3.400.000 k.k.
1/6
OOSTVOORNE
€ 2.895.000 k.k.
2/6
ROOSTEREN
€ 5.900.000 k.k.
3/6
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
4/6
BUSSUM
€ 2.695.000 k.k.
5/6
Brasschaat
€ 3.350.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

BEEKBERGEN
€ 2.900.000
1/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
2/5
EARNEWALD
€ 595.000
3/5
BEEKBERGEN
€ 2.995.000
4/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
5/5

Nieuw aanbod

Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.
Brouwerijstraat 52
OOSTKAPELLE
€ 1.000.000 k.k.