Overslaan en ga direct naar de inhoud

Christian Delacroix


In 2011 lanceerde het modehuis een eigen interieurlijn, in samenwerking met het Britse Designers Guild. Hoewel de iconische ontwerper hier zelf niet meer bij betrokken is, leeft zijn geest voort in deze home-collecties. Die laten de essentie van het Franse modehuis zien: complex, kleurrijk en met een vleugje barok. Spannende kleurcombinaties, gewaagde patronen en verwijzingen naar historische couturestukken en architectuur maken de collecties zeer uitgesproken.



Art de vivre
De stap van mode naar de interieurwereld betekent voor Lacroix een totale beheersing van het begrip art de vivre, oftewel: de kunst van het leven. ‘We hebben de eerste Lacroix homecollectie gecreëerd om onszelf opnieuw uit te vinden, onze vaardigheden tot uitdrukking te brengen en het huis fris, modern en relevant te houden’, aldus creatief directeur Sacha Walckhoff in een interview met Homefront Magazine. Walckhoff was van 1992 tot 2009 de rechterhand van Monsieur Lacroix en creatief directeur van meerdere succesvolle lijnen van het modehuis.



Fantasiewereld
De laatste collectie heet Paradis Babares (barbaarse paradijzen) en bestaat uit stoffen, behang, kussens, vloerkleden en strandlakens. Het is een eerbetoon aan Garouste en Bonetti. Dit Franse kunstenaarsduo ontwierp de eerste couturesalons van het modehuis. Hun kenmerkende golvende lijnen, gecombineerd met antieke mediterrane invloeden, vormden de inspiratiebron voor de interieurcollectie. Eyecatcher is het tweekleurige behangontwerp Paradis Bois. Dat voert ons mee naar een mysterieuze fantasietuin die wordt bewoond door exotische boswezens.


Kussen Feu Follet Bourgeon, 50 x 50 cm.


Een fantasievol regenwoud op behang Bagatelle Reglisse uit de Incroyable Et Merveilleuses collectie.

Dit artikel is gepubliceerd in Residence 2019 no.11 Couture. Het blad is te koop via onze website.
Meer informatie over de interieurcollectie van Christian Delacroix via Wilhelmine van Aerssen Agenturen

Back to top