17 februari 2020

Salvatori's place (to be)

Een moderne trendy hotspot in Milaan

Toen er in het palazzo aan de Via Solferino 10 in Milaan een uitzonderlijk appartement vrij kwam, hoefde ondernemer Gabriele Salvatore niet lang na te denken. Nu staat dit adres bij iedereen die iets met design te maken heeft, symbool voor een ultieme mix aan creatieve zwaargewichten en –tijdens de Fuori Salone- de beste feestjes van de stad.

Gabriele Salvatori heeft het marmer in de genen zitten. Het familiebedrijf, dat sinds 1946 architecten, vormgevers en kunstenaars van de meest uiteenlopende en exclusieve marmersoorten voorziet, ligt in de schaduw van de Alpi Apuani, de plek waar Michelangelo persoonlijk zijn blokken Bianco Statuario kwam uitzoeken.
Inmiddels is Gabriele de CEO van de firma en bestaat zijn dagelijkse clientèle uit Louis Vuitton, Bergdorf Goodman, Armani en top-ontwerper Piero Lissoni. Met Boffi, de Rolls uit het luxe keuken-segment, bestaat sinds jaar en dag een nauwe samenwerking, net als met het toonaangevende meubelmerk De Padova. Ook produceert Salvatori een uitgebreide lijn aan state-of-the-art producten uit marmer, ontworpen door designers als Vincent van Duysen, Rodolfo Dordoni en Ron Gilad.Kloppend hart
Gabriele: 'Onze showroom bevindt zich sinds 2009 in de Brera-buurt, in het pand waar ook Boffi en de architecten van Dimore Studio gevestigd zijn. Mijn vader had een mooie showroom achter theater La Scala, maar ik voelde de behoefte te verhuizen naar het nabijgelegen Brera, omdat dat nu dé plek is op het gebied van design. Niet voor niets is het de buurt waar zich de kunstacademie van Milaan bevindt.' Op een dag werd Salvatori door de makelaar gebeld met het nieuws dat er een appartementje was vrijgekomen aan de Via Solferino 10, het kloppende hart van Brera. Bij bezichtiging bleek het klein te zijn, met lage plafonds. Gabriele had al laten weten niet geïnteresseerd te zijn toen Piero Lissoni hem op een ander idee bracht.
Gabriele: 'Volgens hem was de locatie te goed om te laten schieten. Omdat ik hem vertrouwde, besloot ik de negentig vierkante meter toch te huren. Na de verbouwing, die Lissoni op zich nam, was het nog steeds klein, maar in ieder geval zag het er fraai uit. Een belendend appartement-met-terras dat vervolgens vrijkwam maakte de Salvatori-showroom compleet.Niet veel later kwam er opnieuw, in hetzelfde pand, een appartement vrij dat Gabriele besloot te huren als pied à terre. 'Ik ben gemiddeld twee dagen per week in Milaan en vind het prettig om dicht bij mijn showroom te zitten, zonder nog te moeten reizen.' Toen hij op een avond werd uitgenodigd voor een etentje op de bovenste verdieping, werd hij bij binnenkomst getroffen door de prachtige vloeren in de gangen en kamers. 'De boogvormen in mozaïek waren identiek aan de contouren op de boulevard Copacabana in Rio de Janeiro, toegepast door Niemeyers rechterhand, landschapsarchitect Roberto Burle Marx. Hoewel de vloeren in het appartement uit achttienhonderd stammen, waren de patronen minimalistisch en modern. Bovendien bevonden alle ramen zich op het zuiden, wat inhield dat er de hele dag een prachtig licht moest zijn. Toen ik twee jaar later hoorde dat het appartement beschikbaar was, hoefde ik nog geen twee seconden na te denken.’Lees verder in Residence no. 1&2, verkrijgbaar in de winkel en online.

Credits
/ Fotografie: Germano Borrelli, Matteo Imbirani
/ Tekst: Paola van Dam

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

VINKEVEEN
€ 3.250.000 k.k.
1/6
WASSENAAR
€ 3.400.000 k.k.
2/6
OIRSCHOT
Prijs op aanvraag
3/6
Brasschaat
€ 6.100.000 k.k.
4/6
AMSTERDAM
€ 4.000.000 k.k.
5/6
NAARDEN
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9 Salon
  • 5 interieurs van NEDERLANDSE designers
  • MASTERCLASS styling
  • HOTSPOTS in de hoofdstad
  • Art nouveau en fotografie

Meest bekeken

LEENS
€ 650.000
1/5
NIGTEVECHT
€ 1.050.000
2/5
BAARN
€ 895.000
3/5
ZALK
€ 550.000
4/5
DOKKUM
€ 795.000
5/5

Nieuw aanbod

Sternlaan 31
KAMPERLAND
€ 1.595.000 k.k.
Zwaanweg 12
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag
Kerkplein 5-5a
BIGGEKERKE
Prijs op aanvraag