20 oktober 2015

Het slaapkamergeheim van George Pullman

Inclusief 5 tips voor de perfecte slaapkamer

Slapen als een roos?
Het liefst slapen we elke nacht in een luxe hotelkamer. Toch is dit gevoel van een weekendje weg vrij makkelijk thuis te creëren. We duiken de geschiedenis in en onthullen de slaapkamergeheimen van de Amerikaanse beddenontwerper George Pullman.

Pionier op slaapgebied

Dat een goede nachtrust belangrijk is voor ons dagelijks functioneren, wist de Amerikaanse ontwerper George Pullman driehonderd jaar geleden al. Hij bedacht een unieke veer-in-veer constructive, die staat voor comfort en luxe en tot op de dag van vandaag wordt doorontwikkeld en toegepast. De pionier op slaapgebied kwam in 1858 met het idee luxe treincoupés te bouwen, zodat een lange treinreis ontspannend zou zijn in plaats van vermoeiend. Zijn matrassen groeiden binnen no time uit tot een daverend succes en hotels raakten verknocht aan het sublieme slaapcomfort van Pullman. Al snel wilde iedereen zo'n lekker hotelbed voor thuis. Zo gezegd, zo gedaan: sinds 1937 liggen de ambachtelijke matrassen zelfs in de Nederlandse winkels. Door de jaren heen zijn de matrassen steeds verder ontwikkeld. Daarbij staat het gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen voorop.

Niet te zacht, niet te hard

Maar wat is dan het geheim achter dit perfecte bed? Het begint bij de eerste aanraking die zacht is door de grotere buitenveren in de matrassen en (verstelbare) boxspring-systemen, tegelijkertijd geven de stevige binnenveren tegendruk waardoor het bed niet te zacht is en niet te hard. Op deze manier is het Pullman matras perfect afgestemd op gewicht, lichaamsbouw en slaaphouding.

Afkijken bij hotelkamers

Inmiddels zijn we erachter dat een hemelse nacht hem niet alleen zit in slapen in een lekker bed. De totale sfeer in de slaapkamer bepaalt de kwaliteit van de nacht, de ruimte moet rust en luxe uitstralen, net als in een hotelkamer. Alleen op deze manier kunnen we het hectische dagelijkse leven even vergeten. Met deze vijf tips creëer je thuis jouw eigen slaapoase.


5 tips voor de perfecte slaapkamer

1. Keep it simple

In een hotelkamer staat vaak weinig prullaria, wat zorgt voor een serene sfeer. Doe dus onnodige rommeltjes de deur uit en beperk je tot meubels en accessoires als een nachtlamp, nachtkastje en - uiteraard - een goed bed.

2. Goede gordijnen

In een te lichte kamer kun je moeilijker in slaap komen, goed sluitende gordijnen zijn dus belangrijk voor een comfortabele nachtrust. Ook zijn de gordijnen dé manier om de ruimte mooi aan te kleden, zonder dat het rommelig wordt.


Pullman Brantford

3. De juiste positie van het bed

Waar je het bed plaatst is essentieel voor de inrichting van de slaapkamer. Staat het bed te dicht bij de deur, dan zorgt dit voor onrust. Zet het bed liever bij het raam, zonder de deur in het vizier, dit zorgt voor totale ontspanning en voorkomt het gevoel snel weer weg te moeten.


Pullman Belleville

4. Luxe beddengoed

Met zijdezacht beddengoed en kussens om op neer te ploffen, lijkt het net alsof je op een wolkje slaapt. Te veel kussens kunnen ook irriteren, schaf eerder een extra zacht sprei aan.


Goldline Boxspring Blainville

5. Geen elektronica

In de huidige digitale wereld krijgen we soms geen rust meer van alle schermen om ons heen. Al deze apparaten stralen namelijk onzichtbaar blauw licht uit, dat de hersenen activeert en ons wakker houdt. Houd alle televisies, tablets en laptops dus buiten de slaapkamerdeur.


Meer informatie: Pullman.nl

Dit is een sponsored story voor Pullman.

Door: Liza Sophie de Boer

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

OIRSCHOT
Prijs op aanvraag
1/6
ABBENES
€ 2.600.000 k.k.
2/6
NOORDWIJK ZH
€ 2.900.000 v.o.n.
3/6
NOORDWIJKERHOUT
Prijs op aanvraag
4/6
BIEST-HOUTAKKER
Prijs op aanvraag
5/6
AERDENHOUT
€ 2.695.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #10 Opera
  • THEATRALE interieurs
  • A day at the OPERA
  • Badkamer en suite, HOTELLUXE thuis
  • De L’EUROPE, Grande Dame in nieuwe couture

Meest bekeken

HEEG
€ 500.000
1/5
SOESTERBERG
€ 1.195.000
2/5
DAARLERVEEN
€ 620.000
3/5
BOXTEL
€ 2.695.000
4/5
LUNTEREN
€ 1.495.000
5/5

Nieuw aanbod

Amersfoortsestraat 113
SOESTERBERG
€ 1.195.000 k.k.
Wilhelminasingel 125
MAASTRICHT
€ 825.000 k.k.
Eendekooi 2
DRUNEN
€ 3.650.000 k.k.