Overslaan en ga direct naar de inhoud

Marie Kondo fans opgelet: met deze Netflix series krijg je hulp bij het opruimen van je huis

Er staat een tweede seizoen van Get Organized with The Home Edit op Netflix
Er staat een tweede seizoen van Get Organized with The Home Edit op Netflix.

Een opruimcoach hoeft al lang niet meer fysiek langs te komen, die kan ook via de televisie je huis binnen wandelen. Bijvoorbeeld in de vorm van Marie Kondo, maar er zijn meer series die je helpen bij het organiseren en opruimen van je huis.

Get Organized with The Home Edit

Als er iemand weet hoe je een woning georganiseerd en opgeruimd krijgt, zijn het de Amerikaanse Clea Shearer en Joanna Teplin wel. Zij hebben er met hun doorzichtige opbergsystemen en veel verkochte boeken hun missie van gemaakt. Dat laten ze zien in Netflix' Get Organized with The Home Edit. Iedere aflevering nemen ze een andere ruimte onder handen en gaan ze langs bij verschillende bekende Amerikanen als Eva Longoria en Reese Witherspoon om hun woning onder handen te nemen, waarvan laatstgenoemde ook producent is van het populaire programma. In het tweede seizoen, dat vanaf 1 april op Netflix staat, nemen ze de woningen van Drew Barrymore en zangeres Kelsea Ballarini onder handen.  

Get Organized with The Home Edit is te zien op Netflix. 

The Minimalists: Less Is Now

Waar ze bij The Home Edit je spullen leren opbergen, leren ze in de documentaire The Minimalists: Less Is Now hoe je ervan af komt. Want in een wereld waarin pakketjes binnen 24 uur door de brievenbus komen, zit er altijd wel iets tussen dat je eigenlijk niet nodig hebt. Grote kans dat je na het zien van deze documentaire de kast induikt om afscheid te nemen van het een en ander.

The Minimalists: Less Is Now is te zien op Netflix. 

Tidying Up with Marie Kondo

Mag natuurlijk niet ontbreken: dé hit uit 2019: Tidying Up with Marie Kondo. Haar boeken zijn inmiddels over de hele wereld te koop en inmiddels is er ook een online shop waar je spullen kunt kopen om je huis te 'Marie Kondo'en'.

Tidying Up with Marie Kondo is te zien op Netflix. 

Sparking Joy 

Als je dan toch aan het Marie Kondo'en bent geslagen, begin dan ook eens aan Sparking Joy van de opruimgoeroe. Het is de nieuwste Netflix-aanwinst op het gebied van opruimen en in de realityserie helpt Marie Kondo mensen die moeite hebben om werk en privéleven te combineren. Ook laat ze een stukje van haar privéleven zien. Zo ontmoet je als kijker haar man en twee kinderen.  

Sparking Joy is te zien op Netflix. 

Streamingdiensten staan vol met prachtige series en films voor interieurliefhebbers, maar zie jij door de bomen het bos niet meer? Dan helpt de redactie van Residence je graag met nieuwe tips. Deze series over design en interieur moet je gezien hebben.

Tekst: Roel Janssen

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top