Overslaan en ga direct naar de inhoud

Dit is de kleur van het jaar 2022 volgens kleurenspecialist Pantone

We gaan over op een nieuwe kleur volgens kleurenspecialist Pantone.
We gaan over op een nieuwe kleur volgens kleurenspecialist Pantone.

Wat wordt de kleur van het jaar? Verschillende kleurenspecialisten selecteren jaarlijks de kleur van het jaar. Volgens Pantone gaan we deze kleur dit jaar heel veel zien.  

Very Peri is de kleur van het jaar volgens kleurenspecialist Pantone. De kleur is een  combinatie van blauw en roodachtig violet, een nieuwe kleur vergelijkbaar met lavendel.

Hoe Pantone bij deze kleur is gekomen? De specialisten van het bedrijf kijken naar wat kleuren op dit moment in de wereld betekenen. ‘Very Peri past bij de fase waarin de wereld zich bevindt, een fase waarin de pandemie ervoor heeft gezorgd dat ons dagelijks leven veel veranderingen heeft ondergaan en zelfs stopt.’

De kleur van het jaar 2022

Pantone vervolgt: ‘De samenleving erkent kleuren als een vorm van communicatie en expressie. Deze kleur benadrukt de uitgebreide mogelijkheden die voor ons liggen.’

De kleur Very Peri is nieuw voor Pantone, maar niet in de wereld. Zo zijn er verschillende vogelsoorten die de lavendel-achtige kleur in zich hebben. Net zoals lavendel zelf natuurlijk.  

Meer kleuren voor dit jaar

Geen fan van deze lavendelkleur? Pantone is niet de enige kleurenspecialist die een kleur kiest voor het nieuwe jaar. Zo presenteerde Graham & Brown eind vorig jaar nog de kleur die zij kiezen voor het jaar 2022. Het werd Breathe: een blauwe tint in vier verschillende tinten waar je woning een gevoel van rust en kalmte door krijgt.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

En net zoals Pantone en Graham & Brown, kiest ook Flexa voor een pasteltint. Zij noemen ‘Bright Skies’ de kleur van het jaar 2022: een licht en luchtige kleur blauw.

Tekst: Roel Janssen

INSPIRATIE

Back to top