Overslaan en ga direct naar de inhoud

Dit zijn de behang- en kleurtrends van 2022

Op de muur is het behang van het jaar 2022 te zien.
Op de muur is het behang van het jaar 2022 te zien.

De Britse verf- en behangspecialist Graham & Brown heeft de nieuwste trends voor het komende jaar bekendgemaakt. Volgens het iconische bedrijf moeten we terug naar de natuur met blauwe en groene kleurtonen, maar er is uiteraard nog veel meer.

Wat worden de trends voor het nieuwe jaar? Het is een moment waar we ieder jaar weer naar uitkijken. Verf- en behangspecialist Graham & Brown heeft onlangs de trends op het gebied van verf en behang bekendgemaakt. Daarnaast presenteren ze, zoals gebruikelijk in het najaar, de behang- en kleur van het jaar 2022.

Vergroening voor Graham & Brown

Tijdens een livestream voor pers uit heel de wereld praat eigenaar Andrew Graham geïnteresseerde bij over zijn plannen voor het komende jaar met Graham & Brown. Hij kondigt aan dat het bedrijf begin 2022 klimaatneutraal zal zijn, vanwege de verschuiving van het merk naar herbruikbare elektriciteit.

De twee trendkleuren die zijn gekozen voor komend jaar vallen daarmee samen, ze hebben beiden iets te maken met vergroening en de natuur.

Kleur van het jaar: Breathe

De kleur die we allemaal op onze muren moeten verven is Breathe volgens Graham & Brown. Het is verkrijgbaar in vier verschillende verftinten en geeft door de zachte kleur je woning een gevoel van rust en kalmte.

Op de muur is de kleur van het jaar 2022 te zien: Breathe CC 090-018
Op de muur is de kleur van het jaar 2022 te zien: Breathe CC 090-018.

Duurzaamheid stond dus centraal bij het kiezen van deze kleur, vertelt ook designmanager Maryanne Cartwright. ‘En dat niet alleen, ook de noodzaak om op adem te komen. Deze rustgevende middelblauwe tint roept een koele kalmte op in bijna elke kamer en creëert een ruimte voor reflectie. Door de beperkte toegang tot het buitenleven hebben we het belang van de natuur en de natuurlijke rust die we in de elementen vinden echt gewaardeerd.’

Behang van het jaar: Restore

Restore is de naam van het behang van het jaar 2022. Het bevat een verscheidenheid aan wilde planten op een betonachtige achtergrond die de onstuitbare krachten van de natuur naboosten. Voor Cartwright was de pandemie een inspiratiebron. ‘Bij het ontwerpen van ons behang en kleur van het jaar voor 2022 hebben we echt de tijd genomen om na te denken over wat belangrijk voor ons is en wat we het afgelopen jaar hebben gewaardeerd.’

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

In deze slaapkamer is gekozen voor Restore Midnight.
In deze slaapkamer is gekozen voor Restore Midnight.
Restore Emerald.
Restore Emerald.

Restore is verkrijgbaar in drie verschillende soorten: Restore Midnight, Sky en Emarald. Midnight is voorzien van wilde, exotische planten. Sky is koel en verfrissend en Emerald meer tropisch.

Meer informatie over de nieuwe kleuren van Graham & Brown vind je hier

INSPIRATIE

Back to top