Overslaan en ga direct naar de inhoud

Bijzondere reistip: een exclusieve treinreis naar Zuid-Afrika met Rovos Rail

Rovos Rail.
Rovos Rail.

De meest exclusieve trein in Zuid-Afrika, wellicht ter wereld, is Rovos Rail. Ze faciliteren treinreizen vanuit Kaapstad naar Johannesburg en de Victoriawatervallen, zelfs tot aan Caïro.

Daarnaast kunnen treinstellen worden gecharterd door touroperators die er zo hun eigen reizen mee aanbieden. De treinen van Rovos bestaan uit verschillende gerestaureerde historische wagons, waarvan sommige uit het begin van de vorige eeuw dateren. De slaapcompartimenten zijn van ongekende luxe, met elk een groot tweepersoonsbed, een bureau en een zware lederen fauteuil. Bovendien zijn er aparte badkamers met douche en toilet, de grotere suites hebben zelfs een ligbad.

Ook prima voor een diner.
Ook prima voor een diner.
Rovos Rail.
Rovos Rail.

Vanuit de douchecabine of het bad is er uitzicht naar buiten, met een beetje geluk ziet u het wild aan u voorbijgaan. Voordat lunch en diner worden geserveerd, kunt u een aperitief nemen in de bar. Het menu is één groot culinair festijn. Zowel ontbijt, lunch als diner bestaan uit verschillende gangen. Bovendien is er keuze uit een groot aantal zeer goede wijnen. Koffi e en digestief worden geserveerd in de Observation Coach - dit is het rijtuig aan het einde van de trein. Het heeft manshoge ramen waardoorheen u het landschap in de verte in ziet verdwijnen. Relaxter kan een treinreis niet zijn. 

Kijk hier voor meer informatie over de Rovos Rail

Meer luxe treinplezier

Lang voordat vliegtuigen ons leven een stuk makkelijker én sneller maakten, reisden we in stijl met de trein. Filmsterren, royalty en schrijvers gingen aan boord van de Oriënt Express. Sinds kort is een deel van die reis weer te boeken via Belmond. Zo kun je aan boord in Venetië of Verona voor een luxe reis naar Amsterdam, Parijs of Londen. Slapen doe je in de Grand Suite, rijkelijk ingericht in authentieke stijl. Deze trein en vijf andere bijzondere treinreizen zie je hier.

Residence Traveller

Meer reisinspiratie? Lees dan Residence Traveller. Vanaf 30 juni is de eerste editie uit boordevol reisinspiratie. Hier lees je er alles over. 

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Walter W.C. de Vries

Back to top