Overslaan en ga direct naar de inhoud

De familie Bolza transformeert een elfde eeuws kasteel: Hotel Castello di Reschio

Castello di Reschio. Fotografie: Philipe Vile.
Castello di Reschio. Fotografie: Philipe Vile.

Hoe transformeer je een elfde eeuws kasteel met 1500 hectare grond, gelegen in de dromerige Umbrische heuvels? De familie Bolza gaf het antwoord en creëerde het hemelse Castello di Reschio. Op slechts een uur rijden van Assisi, Arezzo, Cortona, Perugia en Siena ligt bij dit castello alle nadruk op leven met de seizoenen.

In 1984 kwamen graaf en gravin Antonio Bolza op het idee landgoed, kasteel en vijftig verlaten boerderijen nieuw leven in te blazen. Inmiddels hebben zoon en architect Graaf Benedikt en zijn vrouw Donna Nencia in samenspraak met de kopers 28 van de vijftig boerderijen omgetoverd tot geheel verzorgde designwoningen. Kers op de taart is de metamorfose van kasteel tot hotel. De vier jaar durende verbouwing was een labour of love, maar telt nu 36 kamers - dertig binnen de kasteelmuren en zes suites in de aangrenzende voormalige sacristie San Michele.

Fotografie: Philipe Vile.
Fotografie: Philipe Vile.
Fotografie: Philipe Vile.
Fotografie: Philipe Vile.

Stijlvol
Alles in Reschio is stijlvol, van het prachtige zwembad onder de kasteelmuren met uitzicht op de beboste heuvels tot het schitterende Fin-de-siècle Palm Court van glas en staal - inclusief Steinway-vleugel uit 1908 en gevuld met rieten stoelen, fluwelen banken en palmen in potten - en de slecht verlichte bibliotheek vol vintage boeken.

Actief
Gedurende de dag kun je deelnemen aan uitzonderlijke activiteiten als truffeljagen, paardrijden of wijn- en olijfolie proeven - Reschio produceert beide. De ondergrondse Bath House-spa is in de voormalige wijnkelder gevestigd en werkt met essentiële oliën die gemaakt zijn van kruiden uit eigen tuin. Wie de dag afsluit met een gastronomisch te diner in het prachtige indoor-outdoor restaurant begrijpt dat Reschio sterren van het kaliber Gwyneth Paltrow trekt.

Familie Bolza. Fotografie: Philipe Vile.
Familie Bolza. Fotografie: Philipe Vile.
Fotografie: Philipe Vile.
Fotografie: Philipe Vile.

Wil je meer informatie? Of een kamer boeken in dit stijlvolle hotel? Dat kan hier.

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top