Overslaan en ga direct naar de inhoud

UITGELICHTHet huis ligt nabij het Spiegelkwartier. Waar komt die naam vandaan?
‘Het Spiegelkwartier ligt tussen de Herengracht en het Rijksmuseum, een historische omgeving die zijn oorsprong kent in de 17de eeuw. De tegenover het Rijksmuseum gelegen Spiegelgracht vormt samen met de aangrenzende Nieuwe Spiegelstraat het hart van het Spiegelkwartier, een buurt met veel antiekzaken en galerieën. De naam ‘Spiegelkwartier’ is bedacht door de in glas gespecialiseerde antiquair Frides Laméris, die ook een van de oprichters was van de nog altijd bestaande Vereniging Spiegelkwartier. Nu is het al meer dan tachtig jaar het hart van de nationale kunst- en antiekhandel.’


Om de hoek van de Nieuwe Spiegelstraat is dit karakteristieke pand aan de Prinsengracht te vinden. Wat kun je vertellen over de locatie van het pand?
‘De huidige bewoners hebben net als vele anderen voor hen enorm genoten van deze unieke woning aan een van de mooiste grachten in Amsterdam. De locatie was perfect voor hen vanwege de centrale ligging van het huis: metrostation om de hoek, Museumplein en het ontspannen wandelen met de hond in een van de mooiste parken van de wereld. Aan bijzondere winkels in de omgeving geen tekort, in de Nieuwe Spiegelstraat voeren galerieën en boutique shops de boventoon. Daarnaast zijn er verschillende horecagelegenheden in de directe omgeving te vinden, zoals Buffet van Odette, Restaurant RED of het onder Amsterdammers welbekende Café Heuvel.’


Het pand is een rijksmonument uit 1616 met een geweldig uitzicht over de Prinsengracht. Hoe zijn het interieur en de indeling te omschrijven?
‘De hoogte in het pand en de zichtbare balklaag zorgen voor een authentieke uitstraling. Het pand bestaat uit een bedrijfsruimte van 132 m2 op de begane grond en de bovengelegen woning van 98 m2. Perfecte combinatie van wonen en werken! Denk aan een atelier, galerie of kantoor aan huis!

Indeling
Het bijzondere aan de ruimte is de hoogte van meer dan vier meter en de grote glazen dakramen in het plafond
op twee plaatsen. Via de eigen opgang bereikt u de bovengelegen woning bestaande uit drie lagen. Op de eerste verdieping is de woonkamer gesitueerd met open keuken. Het huis is in zijn geheel zeer smaakvol ingericht en de karakteristieke kenmerken zoals de houten vloeren en de balken in het zicht zijn behouden. Aan de voorzijde is de zitkamer en aan de achterkant van de eerste verdieping is de keuken gelegen. Het is een moderne strakke keuken voorzien van Smeg-inbouwapparatuur. Tevens kunt u vanuit de woonkamer het dakterras op via openslaande deuren. Dit is ook een van de favoriete plekken in huis van de huidige bewoners om tijdens de zomermaanden te genieten van ontbijt op het terras.
Op de tweede verdieping bevinden zich twee slaapkamers. Op dit moment is de kamer aan de voorzijde in gebruik
als kastenkamer, maar deze kan ook zeer goed als slaapkamer worden gebruikt. Het separate toilet en de badkamer zijn in het midden van deze etage gelegen. De badkamer is voorzien van inloopdouche en wastafel.
De masterbedroom bevindt zich aan de achterzijde, waarvandaan u een tweede dakterras kunt betreden.
Op de derde en tevens kapverdieping is een derde slaapvertrek met eigen badkamer gerealiseerd, die is voorzien van inloopdouche, wc en wastafel.’


BIJZONDERHEDEN
• Rijksmonument uit 1616
• Eigen grond
• Bedrijfsruimte met bovengelegen woning
• ‘Groen dak’ op de uitbouw
• Vraagprijs € 2.195.000 k.k.

Meer informatie over de bijzondere pand vind je hier.

Mar. J. Heule Makelaardij is al meer dan 42 jaar actief op de onroerendgoedmarkt van Groot-Amsterdam
(Amsterdam-Haarlem-Aerdenhout)


Back to top