Overslaan en ga direct naar de inhoud

Villa Zonnenhoef in Blaricum


De Jong Strankinga Ronk Makelaars, beter bekend als JSR Makelaars, was al ruim zeventig jaar actief in het exclusieve woningsegment in ’t Gooi, Eemland en Vechtstreek. Ze staan bekend om hun professionele aanpak, gedrevenheid en gevarieerde portefeuille. Buijs Regiomakelaars is vooral gespecialiseerd in de regio Amersfoort-Soest en omgeving. Voeg je die twee samen, dan betekent dat nóg meer keuze en expertise voor de klant, maar dan bij één en dezelfde makelaar. Beide partijen delen bovendien hun visie: het behalen van het maximale resultaat voor de klant staat voorop, zowel bij aankoop als bij verkoop. Dat blijkt onder meer uit het wel bijzondere object van het nieuwe JSR | Buijs Regiomakelaars: de betoverende Villa Zonnenhoef in Blaricum.

120 jaar historie
Villa Zonnenhoef is in 1900 onder architectuur van de gebroeders Van Gendt gebouwd in opdracht van C.G. Loeber. Uitgangspunt was de Engelse stijl. Deze is aangevuld met elementen uit de destijds zeer populaire kunststroming art nouveau, die je nog steeds terugziet in onder meer gestileerde houtsnijwerken en afbeeldingen in glas-in-lood. De heer Loeber woonde in deze tienkamerwoning met zijn vrouw en zeven kinderen. Door de jaren heen hebben verschillende verbouwingen plaatsgevonden, al dan niet ingegeven door de diverse functies die het pand heeft gehad.In ere hersteld
Zo is er in de tuin een atelier gebouwd voor de oudste dochter van Loeber, is er een klaslokaal uit de tijd dat de Gooische School er was gehuisvest en heeft het huis een indrukwekkende muziek- en biljartkamer. Het pand heeft zelfs enkele jaren dienst gedaan als rustoord voor Amsterdamse gepensioneerden. Vanaf 1972 hebben de huidige bewoners de villa met veel liefde en aandacht aangepast aan moderne wooneisen en tegelijkertijd in ere hersteld, deels geholpen door de leden van de oorspronkelijke familie Loeber.
Zelfs enkele originele meubelstukken zijn teruggekeerd. Authentieke details die deze villa zo bijzonder en sfeervol maken zien we terug op plafonds, deuren, vloeren en in raampartijen met glas in lood. Naast die originele details valt in deze woning ook de materiaalkeuze op. Zo worden duurzame, hardstenen plavuizen vloeren afgewisseld met massief eiken vloeren en zien we in de ruimtes met parketvloeren prachtige art-nouveaumotieven. Een van de woonkamers heeft zelfs een gebrandschilderd eiken plafond.Bijzondere buitenplaats
De zorg en toewijding die aan deze villa zijn besteed, vertalen zich in de perfecte staat van onderhoud en het totale comfort. Er zijn meerdere woon- en zitkamers, keukens, slaapkamers en badkamers en de eerste verdieping is via twee verschillende trappen te bereiken. Ook de prachtige landschapstuin is perfect onderhouden. Deze omringt de gehele woning, biedt ruimte aan verschillende terrassen en heeft een beregeningsinstallatie met eigen bron. De ligging van deze buitenplaats is minstens zo uniek, middenin de natuur aan de rand van landerijen, bos en heide, en tegelijkertijd dichtbij Amsterdam en Utrecht.
Facts
• Woonoppervlakte: 582 m2
• Perceeloppervlakte: 6968 m2
• 10 kamers
• 6 slaapkamers
• 2 woonlagen en een kelder
• Zeer fraai aangelegde landschapstuin rondom
• Vrijstaande garage met ruimte voor 4 auto’s
• Vraagprijs € 4.975.000,- k.k

Meer informatie op: buijsregiomakelaars.nl

Back to top