Overslaan en ga direct naar de inhoud

Bijzondere woning te koop in de bosrijke omgeving van Wassenaar

Bijzondere woning in Wassenaar
Bijzondere woning in Wassenaar.

Wassenaar staat bekend om de prachtige omgeving. Aan de Dwarsweg, aan het heuvelachtige Kievietsduin, bevindt zich een bijzondere, iconische villa. Oorspronkelijk gebouwd in 1953 en in 2012 onder architectuur volledig gerenoveerd en voorzien van energielabel A.

Allereerst valt de sterk geometrische belijning van de woning op. Helderwit gecombineerd met diep antraciet in een strak, rustig en zeer sfeervol lijnenspel, kenmerkt de gevel. Via een luie trap, perfect passend bij de totale vormgeving, wordt de entree bereikt. Hier biedt een ruime, lichte hal met garderobe toegang tot het gastentoilet, de tweede verdieping en het souterrain. Op de bel-etage onder meer een riante woonkamer, een grote eetkamer en een afgesloten woonkeuken. Deze hele etage heeft een lichtgekleurde natuurstenen vloer met vloerverwarming.

Glas en licht

De villa is alom ruim en licht door de vele grote raampartijen. Vanuit bijvoorbeeld de woonkamer zijn op meerdere plekken openslaande deuren naar de rondom liggende tuin. De vouwdeuren van de glazen pui naar het terras op het zuidwesten kunnen bovendien volledig open worden geschoven. Hierdoor lopen buiten en binnen heel mooi in elkaar over. Ook het elektrische zonnescherm, voorzien van ledverlichting, draagt bij aan die beleving.

De woonkamer in dit huis in Wassenaar.
De woonkamer in dit huis in Wassenaar.

Speciale details

Overal in de villa vinden we mooie details terug. Zo is er een taatsdeur, een draaideur waarbij de as zich niet op het kozijn, maar iets naar het midden van de deur bevindt. Deze taatsdeur, van Frits Jurgens, biedt vanuit de hal op elegante wijze toegang tot de keuken en de woonkeuken. In de woonkamer hangt de bekende Gyrofocus, naar een ontwerp van Dominique Imbert in 1968. Het is een 360º draaiende én hangende open haard in een prachtige, organische en sierlijke vorm.

Bovenverdieping  

Ook op de bovenverdieping zien we veel glas. Hier ook uiteraard royale raampartijen, maar extra bijzonder is de glazen vloer die uitzicht biedt op de hal beneden. Op deze verdieping bevinden zich vier slaapkamers en drie badkamers, waarvan twee badkamers en suite. De overloop is zeer ruim en over de gehele verdieping is de plafondhoogte een fijne drie meter. Luxe detail: de verdieping is volledig voorzien van een eiken parketvloer met vloerverwarming.

Geometrie rondom

De geometrische, strakke lijnen van het huis worden herhaald in de tuin. Zo zijn er zeer strakke tuinpaden aangelegd van grote rechthoekige tegels met een sierlijk kleine tussenruimte ertussen. Rond de hoek van het huis, richting terras, liggen ze in een volmaakte curve: rond en recht tot in perfectie met elkaar gecombineerd.

Detail van de woning
Detail van de woning.

Energielabel A

De villa is in 2012 onder architectuur geheel gerenoveerd (en uitgebouwd) met oog voor de toekomst: de woning heeft nu energielabel A. Uiteraard is alles volledig en hoogwaardig geïsoleerd en voorzien van HR++-glas. Verder is het dak voorzien van maar liefst 34 zonnepanelen. Deze hebben een opbrengst van circa 7,5 MWh per jaar, wat ruim voldoende is voor comfortabel wonen. De carport is bovendien voorzien van een laadpaal voor een elektrische auto.

Meer informatie over deze prachtige woning vind je bij Paul de Haas

UITGELICHT

Back to top