Overslaan en ga direct naar de inhoud

Buiten wonen in de Randstad: het kan in Villa Malgré Tout

Villa Malgré Tout
Luxe en authenticiteit in het groen.

Buiten wonen in de Randstad, vlak bij het water en met vrij zicht op een groene, bosrijke omgeving, dat vindt u bij Villa Malgré Tout. Aan de toegangsweg van het historische Warmond staat deze karakteristieke villa uit 1913.

Wanneer u aankomt bij deze villa, vallen allereerst de royale afmetingen op. Direct daarna valt het oog op de prachtige rieten dakbedekking en de zeer vele authentieke details. Houten luiken, markiezen, erkers, een serre, speelse asymmetrie en ramen met vakverdeling sieren de buitenzijde. Eromheen een stijlvol aangelegde tuin met veel privacy, verschillende terrassen en een vijver.

Overal authentieke details

Ook binnen zijn de vele authentieke details niet te missen. Ornamentenplafonds, marmeren wanden, een houten lambrisering, visgraatparketvloeren, granito vloeren, handgeschilderde antieke tegels, paneeldeuren en inbouwkasten, het is allemaal even imposant.

De imposante rieten kap verkeert in perfecte staat.
De imposante rieten kap verkeert in perfecte staat.

Bijzondere lichtkoepel

Indrukwekkend is ook de binnenkomst. Het begint met de zeer grote voordeur, die toegang biedt tot de entree met prachtige marmeren wanden. Vandaaruit is er toegang tot de centraal gelegen hal. Hier zorgt een bijzondere lichtkoepel van glas-in-lood voor een weergaloze lichtinval en een niet te overtreffen sfeer.

Grote woonkeuken en zitkamer

De ruime keuken, met veel lichtinval, is bijzonder. Hij heeft een granieten vloer en zeer veel authentieke inbouwkasten. Ook in de aangrenzende bijkeuken is veel bergruimte, maar het meest bijzonder is de aparte, gezellige ontbijtkeuken, een heerlijke plek om de dag te beginnen. De grote zitkamer, die grenst aan de centrale hal, is magnifiek. Doordat alles hier in de oorspronkelijke staat is gehouden, ademt deze ruimte, met de visgraatparketvloer, manshoge lambrisering en de authentieke open haard echte grandeur.

Slaapkamers en badkamers

Op de benedenverdieping zijn momenteel tevens twee slaapkamers met badkamer en suite ingedeeld. De ruime slaapkamer aan de voorzijde van de villa biedt doorgangnaar de zonnige serre op de zuidzijde van het landhuis. Ook de andere slaapkamer is ruim en bovendien bijzonder licht. Nog vier slaapkamers, een badkamer en een apart toilet vinden we op de tweede verdieping. Ook hier zorgen allerlei elementen voor een unieke sfeer. Zo is er de glasin- lood lichtkoepel, waaromheen de ruimtes zijn gepositioneerd. De slaapkamers hebben uitzicht over de tuin en het nabijgelegen bos

Geschilderde houten luiken en sfeervolle markiezen sieren het exterieur van deze woning.
Geschilderde houten luiken en sfeervolle markiezen sieren het exterieur van deze woning.

Ruime zolders en kelders

Op de tweede verdieping bevindt zich ook de toegang tot de meer dan riante zolder. Deze bestrijkt de gehele voorzijde van de woning. De ruimte spreekt tot de verbeelding en kan worden gebruikt als atelier, hobbyruimte, kantoor of fitnessruimte. Villa Malgré Tout beschikt daarnaast over veel kelderruimte, waaronder de wijnkelder met authentieke vakken voor wijnflessen, aan de voorzijde van het huis. 

Rondom groen

De villa wordt volledig omringd door een prachtige tuin, die gekenmerkt wordt door oude bomen en grote rododendrons. Door de aanwezigheid van meerdere terrassen is er altijd plek om in de zon of juist in de schaduw te vertoeven. Parkeren kan in de vrijstaande garage of op het eigen terrein. Het groen aan de overzijde, waar deze villa op uitkijkt, valt onder beschermd dorpsgezicht en heeft daarom geen bouwbestemming. Malgré Tout betekent vrij vertaald ‘ondanks alles’, maar deze villa hééft alles!

Meer informatie over deze prachtige woning vind je op Toplocaties en op Engel & Völkers.

UITGELICHT

Back to top