Overslaan en ga direct naar de inhoud

Engel & Völkers zeer succesvol in Kennemerland

Olivier Vuursteen, Managing director bij Engel & Völkers Kennemerland
Olivier Vuursteen, Managing director bij Engel & Völkers Kennemerland.

'De Noord-Hollandse streek Kennemerland is altijd al zeer in trek geweest als het gaat om wonen. De laatste jaren zien we dat de populariteit van deze streek sterk is toegenomen en zelfs nog steeds stijgt.

Plaatsen als Bloemendaal, Aerdenhout en Haarlem spreken tot de verbeelding en de huizen zijn er zeer gewild. Op dit moment zien we veel kopers vanuit Amsterdam naar Kennemerland komen. De grotere villa’s zijn er erg in trek en Engel & Völkers Kennemerland heeft onlangs een aantal zeer bijzondere en hoge transacties mogen begeleiden.

Expats en grote villa's

Waar veel expats zich voorheen uitsluitend richtten op Amsterdam, zien we ze nu steeds meer juist in de buitengebieden. Reden daarvoor is onder meer dat de huizen veel ruimer zijn en de percelen groter dan wat men in Amsterdam kan kopen. Haarlem is op dit moment dan ook een van de populairste steden onder expats.

Jonge gezinnen

Behalve expats zien we ook steeds meer jonge gezinnen naar Kennemerland komen. Ze zijn op zoek naar een kindvriendelijke omgeving, zowel in de woonwijken als daarbuiten. Ze hebben een hang naar groen, natuur en ruimte. De nabijheid van het strand en de gezellige stad Haarlem zijn vaak zwaarwegende motieven voor jonge gezinnen om te kiezen voor Kennemerland.'

UITGELICHT

Back to top