Overslaan en ga direct naar de inhoud

Sfeervol wonen in Engelse stijl in Deventer

Bijzondere woning in Deventer
Bijzondere woning in Deventer.

Een rietgedekte villa in een parktuin, waar geborgenheid en privacy vooropstaan. Dat vindt u in dit Engelse landhuis nabij het centrum van Deventer.

Bijzonder is de ligging tussen twee kolken, opvangbassins voor hemelwater, in stadspark het Nieuwe Plantsoen van Deventer. De woning ligt op 1,2 hectare eigen grond, tegen het stadscentrum aan. Via een tuinpoort die perfect blendt met de omgeving is er toegang tot het perceel. De entree bevindt zich in een binnenhoek van de U-vormige woning. Het geeft direct een geborgen en veilig gevoel.

Stijlvol

Alles aan dit landhuis is bijzonder stijlvol. We lichten graag een paar bijzondere aspecten uit. Zo is de hal voorzien van een karakteristieke estrikken vloer en kenmerkende bogen. Die mooie vloer loopt door in de bijzondere tuinkamer. Deze kamer heeft met twee dubbele openslaande deuren naar het zuidoostelijke terras een zeer sterke verbinding met buiten. Ook in de winter kunt u in deze ruimte, die wordt verwarmd door een sfeervolle gashaard, optimaal genieten van de tuin

Wonen in deze villa betekent ruimte, rust, geborgenheid en privacy midden in de natuur en dicht bij de stad.
Wonen in deze villa betekent ruimte, rust, geborgenheid en privacy midden in de natuur en dicht bij de stad.

Overal licht

Op de benedenverdieping bevinden zich verder onder meer een studeerkamer, eetkamer en zitkamer, alle drie voorzien van een weergaloze eiken parketvloer met bies. Mooi zijn de glas-in-loodramen in de schuifdeuren tussen de eetkamer en zitkamer. Bij de hele woning zien we veel grote raampartijen, die zorgen voor een natuurlijke lichtinval  n ook weer voor een aangename verbinding tussen binnen en buiten. Het levert een mooi samenspel op tussen woning en natuur.

Keukens

Ook de keuken is zeer licht. Hier zien we wederom prachtige, grote openslaande deuren naar de tuin. Grote ramen en een ver doorgevoerd gebruik van de kleur wit dragen bij aan het lichte gevoel. En doordat de marmeren vloer in een heel mooie lichte tint is uitgevoerd, wordt dit effect nog eens versterkt. Op de benedenverdieping zijn verder een garderobe, wasruimte en extra keuken aanwezig en er is via een apart halletje toegang tot de dubbele garage

Vijf slaapkamers, twee badkamers

Uniek op de eerste verdieping is het zeer grote zeshoekige balkon boven de entree, direct te bereiken vanaf de royale overloop. Op deze verdieping liggen vier slaapkamers, een gedeelde badkamer en de hoofdslaapkamer met een eigen en suite badkamer en balkon. De tweede verdieping bestaat uit een L-vormige, ruime vliering met stahoogte, die tal van mogelijkheden biedt. De villa beschikt over twee kelders en een dubbele, verwarmde garage met vliering.

Meer informatie over deze prachtige woning vind je op Toplocaties en De Landerije Makelaars.

UITGELICHT

Back to top