Overslaan en ga direct naar de inhoud

Wonen met Koninklijke allure in het Gooi

koninklijk wonen in Wolfsbergen
Koninklijk wonen in Wolfsbergen.

In ’s-Graveland in het Gooi, bevindt zich dit unieke historische landgoed dat naadloos overloopt in een beschermd natuurgebied.

In 2007-2008, nadat het 60 jaar als gemeentehuis dienstdeed, werd het volledig gerestaureerd door de huidige bewoner Michel Riaskoff en zijn vrouw: “Toen dit gemeentehuis te koop kwam, vielen mijn vrouw en ik meteen voor de ligging aan het prachtige natuurgebied van Natuurmonumenten. De ervaring van onze architect, Paul van Vliet, met de restauratie van kastelen en historisch erfgoed, heeft ons enorm geholpen bij het kiezen van materialen en ornamenten die in 1800 werden toegepast.

Bij de grondige renovatie van fundering tot de nok van het dak, onder zijn leiding, moest de basis historisch kloppen, zonder je te verliezen in te veel details, want ruimte voor tijdloze elementen is ook prettig en overdaad schaadt. En hij kende de vaklieden die de oude stucwerktechnieken nog kunnen toepassen. Het discreet ingepaste moderne comfort zoals airco, een lift, beveiliging en een walk-in koelkamer voor de catering van grote diners vergroot het leefplezier.

Wolfsbergen zitkamer
De zitkamer geeft weids uitzicht op het natuurgebied.

Het vakmanschap en de liefde voor het werk van de timmerlieden om een luie trap in fuikverband te maken was aanstekelijk, maar ook de passie van Eddy Dankers, de Belgische meesterschilder die met natuurlijke kleurpoeders en oliën, laag na laag prachtige effecten bereikt en met zijn jonge team Argentijnen, Mexicanen, Oekraïners en Italianen, de huizen van o.a. Robert de Niro in New York en Calvin Klein in Miami kleur heeft gegeven.

Mijn Spaanse grootvader Fernando de Vizcaya en zijn broers waren Bugatti-coureurs in de jaren 20 van de vorige eeuw en echte levensgenieters. Mijn Bulgaarse grootvader was een gedisciplineerde werker, familieman en president van de Nationale Bank van Bulgarije; hij ontwierp zelf de huizen waarin zijn gezin woonde, in de stad, aan de kust en in de bergen. Deze zijn in de jaren 40 allemaal door de communisten onteigend, om er zelf in te wonen. De passie om te bouwen heb ik misschien van hem geërfd, want zelf heb ik 30 jaar lang met mijn onderneming Foruminvest, winkelcentra ontwikkeld en gebouwd in Nederland, België, Frankrijk en Italië”.

Familiehuis voor toekomstige generaties of een optie voor 5-6 eigenaren, die met allure zelfstandig, maar niet alleen willen wonen.

In 1627 werd het Land van de Graaf (’s-Graveland) verkaveld en uitgegeven aan vermogende families uit Amsterdam. Om er hun buitenplaatsen te bouwen, de stank van de stad te ontvluchten en er te jagen en paard te rijden.

huis in t gooi trap
De restauratie is met veel liefde voor authentieke materialen en ambacht uitgevoerd.

Nu de buitenplaats wordt verkocht ligt het voor de hand, dat een familie en haar toekomstige generaties het stokje overneemt. Maar Riaskoff heeft Wolfsbergen zo ingedeeld en gerenoveerd dat het met weinig ingrepen ook heel aantrekkelijk kan zijn voor 5-6 vermogende-wellicht alleenstaande-senioren, die een grote tuin, allure en comfort gewend zijn, maar geen zin meer hebben in de lasten ervan en de zorg ervoor. Ieder zou eigenaar worden van een compact en comfortabel appartement, en mede-eigenaar worden van de buitenplaats met de volgende voordelen:

  • Een gezamenlijke huishoudster-congiërge, die alles uit handen neemt;
  • Het onderhoud van landgoed, tuin, zwembad en tennisbaan is centraal geregeld;
  • De privacy en veiligheid zijn gegarandeerd; 
  • Je kunt de gezelligheid opzoeken om met anderen te eten, te bridgen in de serre, je terugtrekken in de grote bibliotheek/ tv-kamer of genieten van een pianorecital in de majestueuze zitkamer met uitzicht op het natuurgebied; • vrienden uitnodigen voor een feestelijk diner in de gereserveerde eetkamer;
  • Voor een bijzondere dag met kinderen en kleinkinderen garandeer je je privacy door het zwembad, tennisbaan en BBQ te reserveren en ben jij anderen niet tot last; 
  • Je eigen fysio-masseur laten komen voor een behandeling in de fitnessruimte;
  • De vele terrassen op het landgoed bieden je privacy en rust;
  • De verwarmde oranjerie kan bijvoorbeeld dienstdoet als vergaderruimte, atelier of ruimte om te musiceren. Kortom: behoud de privacy, deel de lasten met een paar eigenaren en geniet tot op hoge leeftijd van deze schitterende buitenplaats.
Royale raampartijen zorgen voor een prettige dosis natuurlijke lichtinval.
Royale raampartijen zorgen voor een prettige dosis natuurlijke lichtinval.

Meer informatie over deze prachtige woning vind je ook op Voorma en Walch Makelaars in het Gooi.

UITGELICHT

Back to top