Overslaan en ga direct naar de inhoud

Bijzonder en charmant wonen in de Apollobuurt in Amsterdam

bijzondere woning te koop in Amsterdam Apollobuurt

Een buitengewoon ruime villa, gebouwd in de populaire jarendertigstijl en gelegen in de zeer gewilde Apollobuurt in Amsterdam: specialer kan het niet worden.

Het is niet voor niets dat de bouwstijl van de jaren dertig nog steeds onverminderd populair is. De stijl schakelt moeiteloos tussen een chique en een geborgen uitstraling en staat altijd garant voor een fraai lijnenspel. De villa in de Apollobuurt voegt daar nog eens een ongekende hoeveelheid ruimte aan toe. De optelsom van dit alles? Optimaal woongenot!

Details en lichtinval 

Met een woonoppervlak van bijna 475 m2 is deze goed onderhouden villa met zeven slaapkamers dan ook imposant te noemen. Het is een hoekhuis met een tuin op het zuidoosten, aan het water en met het Beatrixpark dichtbij. Bijzonder charmant zijn de vele authentieke details, de aanzienlijke hoeveelheid lichtinval en de aangename tuin.

trappenhuis in bijzonder huis in Apollobuurt
Het karakteristieke trappenhuis is ruim en bijzonder licht.

Imposant is ook zeker de entree. Een kenmerkende halfronde voordeur biedt toegang tot een brede, fraaie marmeren entree die op haar beurt weer leidt tot een royale hal met visgraatparket. Op deze centraal gelegen ruimte komen de keuken, de woonkamers en de eetkamer uit. Er is een royale garderobe en de trap naar de eerste verdieping. De keuken heeft een aparte voorraadruimte en een eigen toegangsdeur.

Openslaande tuindeuren

Aan de andere zijde van het huis ligt een grote eetkamer met toegang tot het terras. De aangrenzende woonkamer en suite heeft dubbele deuren naar de tuin en een serre, inclusief originele ronde, vaste erkerbank. In deze kamer bevindt zich een goed werkend rookkanaal dat geschikt is voor een gezellige open haard. Zoals het hoort met een woning van dit kaliber zijn op veel plekken op maat gemaakte inbouwkasten geplaatst. Het prachtige visgraatparket vinden we over de gehele benedenverdieping terug.

Vier slaapkamers

De eerste verdieping is verdeeld over vier ruime en lichte slaapkamers, waarvan zich twee aan de voorzijde bevinden. Ook deze zijn weer voorzien van inbouwkasten. Deze twee kamers hebben een gemeenschappelijk balkon. De hoofdslaapkamer grenst aan de badkamer, waar naast de fraaie inrichting met inloopdouche, twee wastafels en strak vormgegeven ligbad direct het indrukwekkende glas-in-lood opvalt.

In de tweede slaapkamer zien we eveneens een prachtige glas-in-loodraampartij. Een derde slaapkamer ligt aan de zijkant van het pand met uitzicht over het water en de vierde kamer, aan de kant van de Richard Wagnerstraat, beschikt over een dakkapel.

Eetkamer in huis te koop Apollobuurt
Vanuit de eetkamer bieden openslaande tuindeuren toegang tot het terras en de zonovergoten tuin.

Nog meer ruimte is er op de tweede verdieping, met naast een vijfde slaapkamer een tweede keuken, zitkamer, badkamer met ligbad en douche en een apart toilet. Omdat de tweede verdieping bovendien te bereiken is via een eigen, directe trap, leent deze woonlaag zich prima om te gebruiken als zelfstandige ruimte, bijvoorbeeld voor wat grotere kinderen of juist inwonende ouders. Deze verdieping heeft een eigen cv-ketel en meterkast en er is bovendien de mogelijkheid een lift te installeren.

Zolder en kelder

Ook de derde verdieping beschikt over een eigen cv-installatie en meterkast en biedt ruimte aan een twee (slaap- of kleed)kamers. Helemaal beneden in het pand is er nog de ruime kelder met stahoogte en koekoeksramen die voldoende daglicht doorlaten. Deze is momenteel in gebruik als technische ruimte en wijnkelder, maar biedt meer dan voldoende mogelijkheden om dienst te doen als fitnessruimte, bioscoop of speelkamer. Deze buitengewoon complete villa beschikt tot slot ook nog eens over een garage met elektrische deur.

Meer informatie over deze villa vind je ook op de website van Engel & Völkers

UITGELICHT

Back to top