Overslaan en ga direct naar de inhoud

In gesprek met ... Wim Graal van Graal Makelaardij

Sinds het prille begin van Graal Makelaardij, in 2003, hebben wij ons gericht op de verkoop van woningen in het hogere segment. Ons credo is namelijk dat we liever specialist zijn dan generalist. Want alleen op die manier kunnen we er echt tot volle tevredenheid zijn voor onze klanten. Daarbij richten we ons ook altijd veel meer op kwaliteit dan op kwantiteit.

Onze specialisatie in het hogere segment van Leiden, de bollenstreek en ’t Groene Hart heeft voor u als klant niet alleen het voordeel dat we onze markt als geen ander kennen. We spreken bovendien dagelijks kopers en verkopers in dit segment, luisteren naar hun wensen en eisen. Daardoor zijn we telkens in staat een perfecte match tussen vraag en aanbod te bewerkstelligen.

Passie voor het vak
Een passie van ons zijn monumentale panden. En laat Leiden daar nu vol mee staan! Deze prachtige stad telt niet minder dan 1.244 rijksmonumenten en 1.586 gemeentelijke monumenten. Zo zijn er de burcht, het stadhuis, de bekende Oude Sterrewacht en het archeologische park Matilo. Van hofjes tot kerken en van parken tot unieke woonobjecten, Leiden heeft het allemaal. Voor een makelaar is er (bijna) niets mooiers dan zo’n uniek monumentaal pand in de portefeuille te krijgen.

Dat kan een grachtenpand zijn, zoals de woning op Steenschuur 15, waarover u elders in deze editie meer informatie kunt vinden, maar ook een voormalige sigarenfabriek in de Herensteeg, vlak bij de Pieterskerk waar Bachs Matthäus Passion elk jaar op fenomenale wijze wordt uitgevoerd. Zelfs ons eigen kantoor is - het zal u niet verbazen - gevestigd in een monumentaal pand aan het Rapenburg, de beroemdste gracht van Leiden. Werken op zo’n historische plek, naast achttiende-eeuwse schouwen en prachtige sierplafonds versterkt onze passie alleen nog maar meer.

UITGELICHT

Back to top