Overslaan en ga direct naar de inhoud

Bijzonder pand: prachtige villa in weidse omgeving

Een fraaie kruisvormige plattegrond zorgt voor een unieke woonbeleving.
Een fraaie kruisvormige plattegrond zorgt voor een unieke woonbeleving.

Waar in Nederland vind je nog een woning met vrij uitzicht en te midden van velden met wuivend graan? Het antwoord vindt u in Bellingwolde, in de Groningse gemeente Westerwolde. Vlak bij natuurgebied de Dollard staat deze toekomstbestendige, onder architectuur gebouwde vrijstaande villa.

Uniek en bijzonder ruim, dat is de beste omschrijving van dit royale landhuis met kruisvormige plattegrond. Het is in 2008 gebouwd volgens zeer hoge kwaliteitsnormen. Zo is er gekozen voor de duurzaamste bouwmaterialen en is er een warmtepomp geïnstalleerd waarmee het huis zowel kan worden verwarmd als gekoeld. Het huis is met kunststof kozijnen, het gebruik van Belgisch natuursteen en zinken dakgoten nagenoeg onderhoudsvrij.

Het inpandige, verwarmde zwembad bevindt zich in een royale ruimte.
Het inpandige, verwarmde zwembad bevindt zich in een royale ruimte.

Als een Groningse boerderij

Geheel in stijl met de omgeving is ook het formaat van de woning gelijk aan dat van de riante boerderijen die je in dit deel van Groningen veel ziet. Het perceel is voorzien van een eigen oprijlaan en veilig omheind door een hekwerk met bomen. Bijzonder aan dit object zijn de aanwezigheid van een binnenzwembad met fitnessruimte, de dubbele garage met een afmeting van maar liefst 65 m2 en een kelder, met stahoogte, van 34 m2.

Geen drempels

Bij binnenkomst in de ruime entree valt direct op dat deze woning is voorzien van barrièrevrije-en onderhoudsvrije pvc-vloeren. De riante L-vormige woonkamer, die uitzicht biedt op de prachtige, parkachtige tuin, heeft maar liefst drie grote schuifpuien die uitkomen op het terras. Heerlijk in de zomer, maar ook in de winter is het hier goed toeven bij de natuurstenen open haard. De keuken is voorzien van alle moderne gemakken, zoals Siematic keukenapparatuur, een prachtig Boretti keramisch fornuis, een grote koelkast en een handige Quooker. De keuken heeft bovendien een bijzonder fraai natuurstenen werkblad en grenst aan een royale bijkeuken. Ook op de benedenverdieping: een ruime slaapkamer met inloopkast en eigen badkamer, voorzien van ligbad, dubbele wastafel en een - wederom barrièrevrije - inloopdouche.

Meer informatie over deze prachtige woning vind je bij Makelaardij Ing. H.H. Smit.

UITGELICHT

Back to top