Overslaan en ga direct naar de inhoud

Bijzonder pand: een villa in de populaire Bussumse wijk Het Spieghel

Fraaie dakspanten en dubbele rollagen boven de vensters geven de gevel een majestueuze aanblik.
Fraaie dakspanten en dubbele rollagen boven de vensters geven de gevel een majestueuze aanblik.

Deze villa in Bussums populairste villawijk Het Spieghel heeft het allemaal: ruimte, licht, authentieke details, allure en een kwalitatief hoogstaande afwerking.

Bij aankomst vallen direct de vele prachtige gevelelementen op, die zo karakteristiek zijn voor villa’s in deze wijk. Eind 19e eeuw lieten vooral rijke zakenmensen uit het naburige Amsterdam deze riante woningen als buitenverblijf bouwen, waarbij kosten noch moeite gespaard werden. Om te beginnen zijn er de fraai bewerkte daklijsten en de ruime serre, maar ook het gedetailleerde metselwerk, dat wordt afgewisseld met de gebogen rollagen boven de ramen, verdient een vermelding.

Schitterende details

Het zijn dit soort details die deze royale, vrijstaande villa uit circa 1895 zo schitterend maken. En dat gaat verder dan alleen de buitengevel. Ook binnen blinkt het interieur uit door de vele authentieke details. Hoge plafonds met ornamenten, marmeren schouwen, originele suitedeuren, stolpdeuren naar het terras, glas-in-loodramen en overal buitengewoon veel licht en ruimte maken deze villa zeer gewild.

Zowel de tuinkamer als de eigen opgang van het kantoor annex atelier komen uit in de tuin.
Zowel de tuinkamer als de eigen opgang van het kantoor annex atelier komen uit in de tuin.

Ranke kozijnen

De entree bijvoorbeeld is voorzien van marmeren vloeren en wanden. Een bijzonder fraaie glas-in-looddeur leidt vervolgens naar de hal, waar visgraatparket de vloer siert. Dit parket vinden we terug over de gehele benedenverdieping, die bestaat uit een woonkeuken, bijkeuken, eetkamer en riante woonkamer en suite met inbouwkasten. Vanuit de eetkamer is er toegang tot de prachtige serre op het zuidwesten, die is voorzien van terracotta tegels op de vloer en een bijpassende steenrode tint op het houten plafond en de ranke kozijnen. De serre heeft dubbele deuren naar de omringende tuin met veel terrassen, veel privacy én plaats voor meerdere auto’s.

Woonkeuken en kantoor annex atelier

De woonkeuken bevindt zich aan het einde van de hal links en is uitgevoerd in een landelijke stijl, met antieke witjes op de muren, de oude schouw, een kookeiland en toegang tot de bijkeuken met vaste kasten. Vanuit de bijkeuken is de kantoorruimte aan de achterzijde van het pand toegankelijk. Deze is met 30 m2 royaal, maar vooral de extra, eigen opgang maakt het tot een ideale ruimte met vele mogelijkheden. Bijzonder detail: deze ruimte is origineel en dus niet later aangebouwd, iets wat weinig voorkomt bij villa’s van dit kaliber.

Een prachtige glasin- loodpartij boven de schuifdeuren naar de serre.
Een prachtige glasin- loodpartij boven de schuifdeuren naar de serre.
Grote raampartijen en een marmeren schouw sieren het zitgedeelte van de woonkamer.
Grote raampartijen en een marmeren schouw sieren het zitgedeelte van de woonkamer.

Doorloopkast

Op de eerste verdieping liggen drie grote slaapkamers met vaste kastruimte rondom een grote overloop. De twee slaapkamers aan de koele noordoostzijde beschikken over een interessante, gezamenlijkedoorloopkast. Op deze verdieping bevinden zich ook de twee badkamers met dubbele wastafel en douche, waarvan de grootste badkamer een ligbad en, heel bijzonder, dubbele openslaande deuren naar het dakterras heeft. Een vaste trap leidt naar de zolderverdieping, waar de vierde en vijfde slaapkamer van deze villa gesitueerd zijn.

Meer informatie over deze prachtige woning vind je op Heyen Makelaars.

.

UITGELICHT

Back to top