Overslaan en ga direct naar de inhoud

Deze woning in Alicante is fris als een ochtendbries

Vanuit elke slaapkamer is het uitzicht werkelijk fenomenaal.
Vanuit elke slaapkamer is het uitzicht werkelijk fenomenaal.

In het gewilde Alicante aan de Costa Blanca bevindt zich een van de uniekste woningen van dit moment. De woning won niet voor niets een aantal vastgoedprijzen en is ontworpen door de Italiaanse design-duizendpoot Monica Armani. Ze gaf de woning de frisse naam Morning Breeze.

Architect, meubel- en interieurontwerper Armani werd in de arm genomen door de prestigieuze projectontwikkelaar Somium, die is gespecialiseerd in duurzame luxewoningen in de regio. De samenwerking leidde tot dit ongekende resultaat: elk detail en elk element is speciaal geselecteerd of zelfs geproduceerd door Armani. Van de architectuur van de ruimtes tot het ontwerp van de tuinen en van nuances in verftinten tot handgemaakte deurgrepen.

Overal in de villa zijn bijzondere design-items terug te vinden.
Overal in de villa zijn bijzondere design-items terug te vinden.

Speelse niveaus

In plaats van simpelweg een plateau uit te vlakken en daarop een woning te ontwerpen, besloot de architect om juist gebruik te maken van de niveauverschillen van de kavel. Sterker nog, de niveauverschillen werden onderdeel van het ontwerp en bepaalden mede de indeling en algehele architectuur. Het gevolg: speelse ruimtes met schuine kanten, onverwachte hoeken en riante glaspartijen die ongeremd uitzicht op de weidse omgeving bieden.

Meubeldesign

De architect koos ervoor om de ambachtelijke, functionele en strakke principes van Bauhaus te combineren met een mediterraan zon- en strandgevoel. Die combinatie resulteerde in lichte, luchtige materialen en overwegend kalme tinten als hout, wit en zand. Een extra bijzondere touch gaf de architect aan de woning door ook het meubilair te ontwerpen. Prachtige voorbeelden ervan zijn de salontafel in de woonkamer, de Tao-tafel van verlicht beton in de keuken en het meubilair van de slaapkamers.

De hoogwaardige afwerking van zandkleurig natuursteen en hout geven de villa een strandgevoel.
De hoogwaardige afwerking van zandkleurig natuursteen en hout geven de villa een strandgevoel.

Lokaal vakwerk

De entree is op zijn zachtst gezegd uniek te noemen met een door lokale vaklieden handgemaakte deur van maar liefst zeven meter hoog, die wordt geflankeerd door lamellen. Het maakt van de villa, zoals de architect zegt ‘een sculptuur’. De begane grond is ruim en heeft een volledig open opzet, verdeeld over een keuken, eethoeken en diverse zitgedeeltes. Buiten zijn er meerdere terrassen zodat er op elk moment van de dag kan worden genoten van zon dan wel schaduw. De woonkamer beschikt over een vide die overgaat in het houten balkon van de enige slaapkamer op de eerste verdieping.

Één verdieping, één kamer

Deze eerste verdieping is te bereiken via een prachtige, handgemaakte houten trap - wederom door lokale vakmensen geproduceerd. De vloer van deze verdieping is gemaakt van hetzelfde materiaal als de trap, wat een prachtige samenhang oplevert. De hele etage bestaat uit vrijwel één grote ruimte, met daarin verschillende gedeeltes die op subtiele wijze van elkaar afgeschermd zijn. Bij bovenkomst wordt men als het ware begroet door een prachtig, vierkant vrijstaand bad met afgeronde hoeken met ernaast twee prachtige waszuilen. Links van het wasgedeelte ligt de zeer royale slaapruimte en er zijn twee douches, een door een houten wand gescheiden toilet en een eveneens onzichtbare kleedkamer.

Rondom de woning zijn diverse terrassen zodat er in de zon of juist in de schaduw kan worden genoten van het uitzicht.
Rondom de woning zijn diverse terrassen zodat er in de zon of juist in de schaduw kan worden genoten van het uitzicht.

Bekijk de hele woning in Residence 1/2, of de website van VIVA Sotheby’s International Realty.

UITGELICHT

Back to top