Overslaan en ga direct naar de inhoud

Milaan Design Week: De redactie van Residence was aanwezig en dit zijn onze hoogtepunten

Sabine Marcelis voor Solid Nature.
Sabine Marcelis voor Solid Nature.

Het grootste en meest vooraanstaande interieurevenement Salone del Mobile in Milaan zit er weer op. Tutti interieurwereld was aanwezig en liet zich onderdompelen in de nieuwste designs en ontwikkelingen rondom interieur. Nieuwe technieken en materialen, de inspiratie is overweldigend.

Ben je zelf groot interieurliefhebber en kon je er niet bij zijn? Wees niet getreurd, de redactie van Residence was aanwezig en laat jullie alle highlights zien. Naast meubels en design werd er ook veel aandacht aan mode besteedt. Veel fashionbrands breiden uit met een home collectie en dit zie je ook terug in het straatbeeld, bezoekers van Salone del Mobile doen niet onder aan fashionweek

GUBI
Voor Milan Design Week 2023 nam GUBI de iconische Bagni Misteriosi over om een ​​meeslepend spektakel te organiseren. GUBI SALONE 2023 bracht vooruitstrevende hedendaagse creativiteit samen met tijdloze iconen van twintigste eeuws design.

Loewe
De binnenplaats van Palazzo Isimbardi werd dit jaar tijdens Milaan Design Week versierd door Loewe. Bij het project LOEWE Chairs lag de focus op ambacht. Met de stoel als hoofdrolspeler, een alledaags en zelfs eenvoudig object, werd doormiddel van de ambachtelijke techniek weven het onderwerp nieuw leven ingeblazen. Door combinatie van het klassieke, eeuwenoude design van de houten stoelen en de materialen die zijn gebruikt om ze te transformeren ontstaan er verrassende ontwerpen waar wij bij Residence erg door gecharmeerd raken. Duurzaam, ambachtelijk en vernieuwend.

Studiopepe
Aan de Via Orobia, op een steenworp afstand van de Prada Foundation, vinden we het Campo Base Project, hier onderzoeken zes Italiaanse architectenbureaus het concept van huiselijke intimiteit. Waaronder Studiopepe. De kamer die dit designmerk ontwerpt heet Omphalos, het oude centrum van de wereld. 'Het is een plek die ons omarmt als een "psychische huid", die onze intimiteit beschermt en ons verdedigt tegen de buitenkant, dankzij een reeks archetypische elementen.'

Studiopepe
Studiopepe

Solid Nature
Een terechte winnaar van de Fuorisalone Award 2023. Ontdek een plaats van licht, kansen en schoonheid. In een moment van inspiratie openbaart zich een visie. Je ziet en voelt wat mensenhanden met steen kunnen bereiken. Je raakt de zachte, getransformeerde oppervlakken aan. Dit moet zijn waar dromen van gemaakt zijn. Deze kamer is van vloer tot plafond omhuld met roze onyx en toont het transformerende potentieel van het materiaal - van onbewerkte tot gepolijste en gebouchardeerde afwerkingen.

Deze kamer is van vloer tot plafond omhuld met roze onyx
Deze kamer is van vloer tot plafond omhuld met roze onyx

MISSONI 
Missoni presenteert "Living Inside-out", een wereld waar de dialoog tussen binnen en buiten, persoon en omgeving wordt vertaald naar een ruimtelijk tastbaar concept. De surrealistische wereld maakt dat je je begeeft in een esthetische verantwoorde droom. Een ontsnapping aan de realiteit waar decoratieve visies de zwaartekracht lijken te overwinnen.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top