Overslaan en ga direct naar de inhoud

Gespot op Salone del Mobile in Milaan: 7 x stoelen die we willen hebben

Baleari stoel van Paola Lenti, ontworpen door Lina Obregón.
Baleari stoel van Paola Lenti, ontworpen door Lina Obregón.

Salone del Mobile zit er weer op. Dagenlang stond Milaan volledig in het teken van interieur en design en kwamen professionals en interieurliefhebbers van over de hele wereld de nieuwste designs bekijken. Residence was ook aanwezig en spotte de meest uiteenlopende en prachtige ontwerpen. We hebben een aantal bijzondere stoelen op een rijtje gezet.

De 62e editie van Salone del Mobile was een groot succes en daarmee blijft de beurs een leidende rol op het internationale toneel hebben. Het evenement trok meer dan 1.950 exposanten uit 35 landen aan. Daarnaast bereikte het aantal bezoekers een record. De totale opkomst telde maar liefst 361.417 bezoekers. Niet gek dat de beurs zo populair is, want dagenlang draait het in heel Milaan om interieur en design. Met kilometers aan nieuwe en innovatieve designs, is Milaan in april dé plek om je te laten inspireren.

Paola Lenti
Wie van kleurrijk meubilair houdt, zit bij Paola Lenti aan het juiste adres. Van roze stoelen tot aan blauwe banken en groene tafels. De roze stoelen genaamd Pli, Baleari en Shito ontworpen door respectievelijk Bertrand Lejoly, Lina Obregón en Francesco Rota bieden elk een eigen zitervaring. Tijdens Salone del Mobile werden ze omringd door gestileerde stelen, vervaardigd met geëxtrudeerde keramiek, ontworpen door Nicolò Morales.

Tribu
De Suro stoel van Tribu is een ontwerp van Christophe Delcourt. In dit design komt de stevigheid van teakhout of gepoederlakt aluminium samen met de flexibiliteit van gevlochten touwwerk. Zowel het hout als het aluminium onderstreept de structuur van de stoel. De rugleuning lijkt om de stoel te zweven. 

 

Knoll
Nog een echte blikvanger op Salone del Mobile: de stoelen van Knoll. De tentoonstelling omvatte drie nieuwe afwerkingen voor vier Bauhaus-collecties. Deze ultramatte tinten creëren een eigentijdse herinterpretatie van Cesca stoelen, Laccio tafels en de Wassily Chair van Marcel Breuer, en de MR Chair en MR tafels van Ludwig Mies van der Rohe. 

EMU
Niet te missen was het buitenmeubilair van EMU. Deze kleurrijke stoelen zijn ontworpen door Christophe Pillet voor de Café Collectie van EMU. De stoelen zijn een combinatie van eigentijdse stijl en hoge kwaliteit. Perfect voor een kleurrijke noot in elke buitenruimte.

Molteni
De Experience Room van Molteni was een immersieve ervaring. Ter ere van het 90-jarige bestaan van het merk, werd deze speciale kamer gecreëerd voor een verkenning van de rijke geschiedenis van het merk en een ontdekking van 'Molteni Mondo. An Italian Design Story' waarbij je de verhalen achter de iconische ontwerpen ervaart.

Flexform
De LUCHINO stoel is geïnspireerd op de legendarische regisseursstoel. Oorspronkelijk gebruikt als veldstoel, verwierf het met de opkomst van de filmindustrie definitieve sterrenstatus als regisseursstoel, dankzij het gemak waarmee het van de ene set naar de andere kon worden verplaatst. Deze kwaliteiten - comfortabel, lichtgewicht en gemakkelijk te dragen - inspireerden Antonio Citterio en Flexform om het een nieuwe interpretatie te geven.

Moooi
Moooi presenteerde 'A Life Extraordinary'. Bij dit installatieontwerp fungeert verlichting als dirigent van de verhalen en doordrenkt het de ruimtes met persoonlijkheid. De tentoonstelling van het merk is een multisensorische reis, waar aanraking, zicht, geur, geluid en gevoel samenkomen om een uniek verhaal te vertellen.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Lisa van der Klink

Back to top