Overslaan en ga direct naar de inhoud

In de spotlight: de Roemeense illustrator Heliana Adalgiza

Heliana Adalgiza, Woods Art Print.
Heliana Adalgiza, Woods Art Print.

In deze rubriek bespreken we talenten die de redactie van Residence zijn opgevallen. Dit keer viel ons oog op de Roemeense illustrator Heliana Adalgiza aka @aitch.ro. 

De dromerige, folkloristische bloemmotieven met een donker randje komen niet zomaar uit de lucht vallen. De Roemeense volkskunst tapijten van haar grootmoeder zijn een grote inspiratiebron geweest. Urenlang kon Heliana wegdromen en verdwalen in een exemplaar wat aan het plafond boven het daybed hing. Naast de wandtapijten zijn ook natuur, design en mode onderwerpen waar ze haar creativiteit een boost mee geeft.

 

Heliana Adalgiza voor AirFrance.
Heliana Adalgiza voor AirFrance.

Een aantal jaar geleden benaderde Heliana The Central Illustration Agency. Ze kreeg vrijwel meteen een contract met het Londense illustratiebureau. Sindsdien heeft ze aan verschillende opdrachten gewerkt voor onder andere het cosmetica merk L'Occitane France, vliegtuigmaatschappij Air France en interieurmerk LaDoubleJ. Door het bureau heeft Heliana een kickstart gekregen. Werk vinden als illustrator kan moeilijk zijn, zeker met de komst van digitale mogelijkheden. Heliana gelooft heilig in het tastbare proces en het werken met aquarel, papier, potloden en penselen.

Wil je meer zien van Heliana Adalgiza? Bezoek dan haar website of neem een kijkje op haar Instagram pagina.

Heliana Adalgiza voor La DoubleJ. Fotografie: La DoubleJ.
Heliana Adalgiza voor La DoubleJ. Fotografie: La DoubleJ.
Heliana Adalgiza, Unwell Art Print.
Heliana Adalgiza, Unwell Art Print.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top