Overslaan en ga direct naar de inhoud

Hoe een prettig ingerichte slaapkamer kan bijdragen aan een goede nachtrust

Fotografie: Alecia Neo/Living Inside.
Fotografie: Alecia Neo/Living Inside.

Een weloverwogen ingerichte slaapkamer vormt de sleutel tot een goede nachtrust. De keuze van kleuren, texturen en meubelstukken heeft aanzienlijke invloed op de sfeer en functionaliteit van de ruimte.

Door je drukke leven goed af te kunnen sluiten voordat je naar bed gaat is het fijn als je een ruimte betreedt waar je echt tot rust komt. Zorg ervoor dat je rommel minimaliseert, houd je slaapkamer netjes en opgeruimd. Ook het kleurenpallet is van belang. Kies bijvoorbeeld voor rustgevende tinten blauw of kalmerende grijstinten om een ontspannen ambiance te creëren. Wil je meer weten over hoe je een overtuigend harmonieuze inrichting krijgt? In het boek Feng Shui Modern van Cliff Tan staat alles over hoe je je woning zo prettig mogelijk inricht.

Naast het interieur is de kwaliteit van je beddengoed van belang, investeer in hoogwaardige materialen. Het Walra dekbedovertrek is een uitstekende keuze omdat het is gemaakt van 100% geruwde flanel-katoen. Flanel voelt zacht aan en houdt daarnaast warmte goed vast. Hierdoor is deze stofsoort bij uitstek geschikt voor de koude wintermaanden. Mocht je het snel koud hebben, dan kun je natuurlijk ook een elektrische deken nemen om je bed snel op de gewenste temperatuur te brengen.

Tot slot kun je ook kalmerende woonaccessoires in je slaapkamer plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi boeket bloemen of kunst aan de muren. Overweeg verduisterende gordijnen om ongewenst licht buiten te houden en bevorder zo een diepere slaap. Subtiele geuren kunnen ook helpen met ontspannen, kies hiervoor bijvoorbeeld voor geurkaarsen of essentiële oliediffusers.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top